NHL: Tampa zdolala Colorado a znížila stav série na 2:1!

NETKY.SK • 21 Jún 2022, 07:56 • 2 min
NHL: Tampa zdolala Colorado a znížila stav série na 2:1!

TAMPA – Hokejisti Tampy Bay znížili stav finálovej série play off NHL s Coloradom Avalanche na 1:2. Dvojnásobný obhajca Stanleyho pohára vyhral v treťom dueli na domácom ľade presvedčivo 6:2. Slovenský obranca Erik Černák odohral za Tampu 19:14 min s dvoma plusovými bodmi a jednou strelou na bránku, rozdal dva hity a zblokoval tri strely súpera.

slovakia

left justify in out

Tampa vyhrala doma už ôsmy duel v play off za sebou

 

Výraznou oporou domácich bol brankár Andrej Vasilevskij, ktorý zneškodnil 37 striel súpera. Steven Stamkos, Pat Maroon a Ondřej Palát si zhodne pripísali dva body za gól a asistenciu. Hosťom nepomohli ani dva presné zásahy švédskeho krídelníka Gabriela Landeskoga. Duel nedochytal brankár "lavín" Darcy Kuemper, po góle na 2:5 ho v 32. minúte vystriedal Pavel Francouz. Colorado sa síce ujalo vedenia, ale domáci ešte v prvej časti skóre otočili a už ho z rúk nepustili. Tampa vyhrala doma už ôsmy duel v play off za sebou, čo je nový klubový rekord.

Štvrtý finálový zápas je na programe v noci na štvrtok o 02:00 SELČ opäť na ľade Tampy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona