Politológ tvrdí, že Šeliga sa vzdal len jednej funkcie, tej symbolickej

NETKY.SK • 9 Máj 2021, 10:54 • 2 min
Politológ tvrdí, že Šeliga sa vzdal len jednej funkcie, tej symbolickej

BRATISLAVA/KOŠICE - Odstúpenie Juraja Šeligu (Za ľudí) z funkcie podpredsedu Národnej rady SR (NR SR) je obligátnym gestom. Povedal to politológ Ján Ruman z Filozofickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach.

slovakia

left justify in out

Pri Radičovej to bolo iné 

"Iveta Radičová sa v minulosti vzdala poslaneckého mandátu, pretože v parlamente hlasovala za svoju stranícku kolegyňu. Vyvodila tak zodpovednosť za svoje pochybenie. To bol akt vyspelej politickej kultúry. Juraj Šeliga mal dve funkcie - symbolickú a materiálnu. Tú symbolickú obetoval a tá materiálna mu ostala," doplnil Ruman.

 

img


Šeliga spolu so straníckou kolegyňou Janou Žitňanskou a bratislavským županom Jurajom Drobom (SaS) minulý týždeň porušili zákaz vychádzania, keď do noci sedeli v podniku Klub pod lampou. Na svojom webe o tom informoval Denník N, ktorý sa odvolal na fotografie zhotovené pre týždenník Plus 7 dní. Fotky mali vzniknúť pred polnocou.

 

Šeliga v reakcii nato v stredu 5. mája oznámil, že sa vzdáva svojej funkcie podpredsedu parlamentu. Ospravedlnil sa všetkým občanom za zlý príklad, ktorý im ako podpredseda NR SR spolu s kolegami dal.

 

Články k téme: Juraj Šeliga končí vo funkcii podpredsedu parlamentu

 

Reakcie politikov na odstúpenie Juraja Šeligu z postu podpredsedu NRSR

 

Svojej funkcie sa zároveň vzdala aj Žitňanská, ktorá odstúpila z postu predsedníčky Výboru NR SR pre sociálne veci. Vzniknutá situácia mrzí aj bratislavského župana Juraja Drobu, ktorý priznáva, že spravil chybu. Zároveň si však nemyslí, že ide o zlyhanie, za ktoré treba odstupovať z funkcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies