AKTUALIZÁCIA Pred Úradom vlády došlo k potýčke medzi políciou a protestujúcimi chuligánmi, špeciálny tím proti nim použil vodné delo

NETKY.SK • 17 Október 2020, 15:45 • 2 min
AKTUALIZÁCIA Pred Úradom vlády došlo k potýčke medzi políciou a protestujúcimi chuligánmi, špeciálny tím proti nim použil vodné delo

BRATISLAVA – Pred Úradom vlády SR protestujú proti aktuálnym protiepidemiologickým opatreniam vlády fanúšikovia ultras. Na miesto už dorazilo aj špeciálne policajné auto, pomocou ktorého proti demonštrantom policajti použili aj vodné delo.

slovakia

left justify in out

  • aktualizované 17. októbra 19:03

Na mieste sa pod dozorom polície nachádza približne 400 až 500 ľudí. Z davu sa ozývajú vulgárne nadávky na adresu predsedu vlády Igora Matoviča (OĽaNO). Niekoľkým z protestujúcich sa podarilo do areálu úradu vlády prehodiť aj svetlice. Policajti zatiaľ nezasiahli.

 

img


V úvode zhromaždenia vystúpil aj bývalý poslanec Národnej rady SR Peter Marček, očakáva sa taktiež príchod členov opozičnej strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS).

 

img

 

Prečítajte si viac: AKTUALIZÁCIA Matovič ohlásil celoplošné testovanie v najbližších dvoch týždňoch, vznikne šesť tisíc odberných miest

 

 

V skandujúcom dave sa taktiež ozývajú negatívne hlasy na adresu predsedu vlády, ktorý na sobotňajšej tlačovej besede oznámil celoplošné testovanie na koronavírus.

 

img

 

Treba však dodať, že účastníci protestu nerešpektujú základné nariadenia a väčšina z nich nemá na tvári rúško. Úrad vlády aktuálne chránia pred výtržníkmi ťažkoodenci. Niektorí z protestujúcich začali hádzať po ťažkoodencoch fľašky od piva, tí na to odpovedali použitím slzotvorného plynu.

 

img

 

Z niekoľkotýždňovej výzvy na celonárodný protest sa vykľula malá demonštrácia proti sprísneným opatreniam, aj napriek tomu, že v krajine platí núdzový stav, kedy je zakázané sa zhromažďovať. Proti protestujúcemu davu nakoniec zasiahla polícia vodnými delami. 

 

 

Počas demonštrácie došlo k zraneniam

Záchranári počas sobotného protestu fanúšikov v Bratislave ošetrili dve osoby. Išlo o muža a ženu. Informovala o tom hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Alena Krčová.

 

"Ženu údajne zasiahla letiaca dlažobná kocka do hlavy, muž mal otvorenú tržnú ranu na ruke," priblížila Krčová. Záchranári ich po ošetrení previezli do nemocnice. Počas prevozu boli pri vedomí a v stabilizovanom stave. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies