V pondelok sa pre programové vyhlásenie vlády zíde Koaličná rada

NETKY.SK • 23 Júl 2010, 11:43 • 2 min
V pondelok sa pre programové vyhlásenie vlády zíde Koaličná rada

V pondelok sa pre programové vyhlásenie vlády zíde Koaličná rada

slovakia

left justify in out

V pondelok 26. júla sa opäť zíde Koaličná rada. Jej členovia sa na pôde SDKÚ-DS budú vyjadrovať k programovému vyhláseniu vlády. Kabinet ho má schváliť v stredu 28. júla. Pre TASR to dnes potvrdil hovorca SDKÚ-DS Michal Lukáč.
      Pripomenul, že predstavitelia štyroch koaličných strán sa stretnú v sídle SDKÚ-DS, preto, že im to tak určil rotačný systém. "Ďalšia Koaličná rada potom bude v sídle SaS, KDH a následne Mosta-Híd," poznamenal. Hlavným bodom pondelkového rokovania bude už spomínané programové vyhlásenie vlády. O iných otázkach, ktoré by sa mohli na stretnutí otvoriť, zatiaľ Lukáč nevie.
      Podklady pre vládny program mali jednotliví ministri vypracovať do 20. júla. Dokument vychádzajúci z programových téz, na ktorých sa vládna koalícia dohodla už 22. júna, sa v súčasnosti nachádza v pripomienkovom konaní. Koaličná rada by sa mala vyjadrovať k už pripomienkovanej podobe materiálu.
      Programové vyhlásenie po schválení vládou predloží premiérka Iveta Radičová Národnej rade SR. Zároveň jej kabinet požiada zákonodarný zbor o vyslovenie dôvery. Stane sa tak na tretej schôdzi v novom volebnom období, ktorá je naplánovaná na utorok 3. augusta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies