Chcete pomôcť? Ministerstvo práce, sociálnych vecí rodiny ponúka prácu dobrovoľníkom

NETKY.SK • 15 Marec 2021, 08:58 • 2 min
Chcete pomôcť? Ministerstvo práce, sociálnych vecí rodiny ponúka prácu dobrovoľníkom

SLOVENSKO - Ministerstvo práce hľadá dobrovoľníkov na prácu v pobytových zariadeniach sociálnych služieb.

slovakia

left justify in out

Zariadenia sociálnych služieb záujemcom o prácu ponúkajú ubytovanie, stravu a odmenu od 7 do 10 eur za hodinu v závislosti od vykonávanej pozície. Formulár pre dohodárov do covid zariadení je od 5. marca tohto roka zverejnený na webovej stránke ministerstva práce. 

 

img


Prihlásiť sa môžu dospelé osoby, ktoré majú vzdelanie v oblasti, o ktorú majú záujem, napríklad zdravotná sestra, alebo majú príslušné oprávnenie, napríklad šoféri vodičský preukaz, či kuchári zdravotný preukaz. Dobrovoľníci si môžu vybrať, či chcú pomáhať v covidových alebo necovidových častiach zariadení.

 

img

„Za prvé dni od začiatku registrácie má rezort v evidencii už 20 prihlásených dobrovoľníkov," uvádza sa v tlačovej správe. O sprostredkovanie spolupráce môžu zariadenia sociálnych služieb požiadať prostredníctvom univerzálneho štandardného formulára na webovej stránke rezortu práce, ktorý sa nachádza v časti pre zariadenia sociálnych služieb. Týmto formulárom žiadajú nielen o personálnu, ale aj psychosociálnu, duchovnú či materiálnu pomoc.

 

Mohlo by vás zaujímať: Do polovice apríla budú zaočkovaní všetci klienti DSS, sľubuje Krajniak


Napriek zlepšujúcej sa situácii v zariadeniach, niektorý chýba personál. „Zamestnanci sú buď v karanténne, alebo na pandemickej PN, a tí, ktorí pracujú, sa o klientov starajú nepretržite a sú vyčerpaní,“ upozornil minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak.

 

V necovidových častiach zariadení sociálnych služieb a centier pre deti a rodiny vypomáhajú aj študentky a študenti z partnerských vysokých škôl združených v Asociácii vzdelávateľov v sociálnej práci, ktoré v závere minulého roka podpísali s ministerstvom práce memorandum o spolupráci.

 

Prečítajte si tiež: Očkovanie musí byť dostupné pre všetkých ľudí, tvrdí Mária Patakyová



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona