V Poľsku sa začalo veľké cvičenie bezpečnostných síl

NETKY.SK • 23 Apríl 2014, 18:52 • 2 min
V Poľsku sa začalo veľké cvičenie bezpečnostných síl

VARŠAVA - Poľské bezpečnostné sily začali prvé veľké cvičenie za posledné desaťročia, počas ktorého evakuovali ministerstvo vnútra vo Varšave a zachraňovali troch cudzincov akože zranených pri havárii vrtuľníka.

slovakia

left justify in out

Trojdňové cvičenie, ktoré sa začalo v stredu, zahŕňa poľskú políciu, ozbrojené sily, hasičov a pohraničníkov. Koná sa v čase konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou, ktorá hraničí s Poľskom. Cieľom je otestovať reakcie Poľska na výnimočné situácie a identifikovať oblasti, ktoré si vyžadujú zlepšenie. Cvičiť sa bude 30 rozličných scenárov vrátane rádioaktívnych hrozieb či havárie vrtuľníka, ktorý ilegálne prekročil hranice. Na cvičenie na severovýchode Poľska navyše v stredu pricestuje americká jednotka.

 

Poľský minister obrany Tomasz Siemoniak uviedol, že ešte nedávno v Európe neexistovala žiadna hrozba, to sa však s ruskou agresiou na Ukrajine zmenilo. Siemoniak považuje za najnebezpečnejšie "klamstvá" ruského prezidenta Vladimira Putina o anexii Krymu a jeho novú doktrínu o práve Ruska zasiahnuť kdekoľvek na svete v prípade, že je tam ohrozená ruská menšina. Toto predstavuje potenciálne riziko aj pre pobaltské krajiny, Moldavsko, Bielorusko a niektoré stredoázijské krajiny.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies