Ide o teroristický čin! Zelenskyj takto označil útok v Kremenčuku

NETKY.SK • 28 Jún 2022, 06:41 • 2 min
Ide o teroristický čin! Zelenskyj takto označil útok v Kremenčuku

KYJEV – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil pondelkový raketový útok Ruska na nákupné centrum v ukrajinskom meste Kremenčuk za „bezočivý teroristický čin“. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

„Dnešný ruský útok na nákupné centrum v Kremenčuku je jedným z najbezočivejších teroristických činov v európskych dejinách,“ povedal Zelenskyj vo videu zverejnenom na sociálnej sieti Telegram. „Pokojné mesto, bežné nákupné centrum – v ňom ženy, deti, bežní civilisti,“ dodal. Zelenskyj predtým vyhlásil, že v nákupnom centre sa v čase útoku nachádzalo viac než tisíc civilistov.

 

 

Kremenčuk sa nachádza v Poltavskej oblasti vo vnútrozemí Ukrajiny. Náčelník Poltavskej oblastnej vojenskej správy Dmytro Lunin povedal, že pri útoku zahynulo najmenej 13 ľudí a viac než 40 osôb utrpelo zranenia, píše agentúra AP. Záchranári podľa jeho slov v troskách pátrajú po ďalších obetiach.

 

 

Útok v Kremenčuku v pondelok odsúdil aj úrad generálneho tajomníka OSN Antónia Guterresa a tiež americký minister zahraničných vecí Antony Blinken. Najmenej 8 mŕtvych a viac ako 20 zranených si v pondelok vyžiadalo ostreľovanie východoukrajinského mesta Lysyčansk útočiacimi ruskými jednotkami, pripomína AFP. Päť ľudí zahynulo a 22 osôb, vrátane piatich detí, utrpelo zranenia v pondelok pri ruskom ostreľovaní ukrajinského mesta Charkov.

 

Možno vás zaujme: USA hlásia vlakovú nehodu, ktorá si vyžiada niekoľko obetí a desiatky zranených



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies