V piatok ráno došlo vo Vrakuni k nehode vlaku RegioJet a osobného auta

NETKY.SK • 6 Júl 2018, 08:38 • 2 min
V piatok ráno došlo vo Vrakuni k nehode vlaku RegioJet a osobného auta

BRATISLAVA - V bratislavskej Vrakuni došlo v piatok pred šiestou hodinou ráno k nehode vlaku RegioJet a osobného auta. To z doposiaľ nezistených príčin nedalo vlaku prednosť a vošlo na železničnom priecestí rovno do jeho jazdnej dráhy. Podľa dostupných informácií celá posádka auta krátko pred zrážkou opustila auto a z miesta nehody ušla. Informoval o tom Martin Žarnovický zo spoločnosti RegioJet.

slovakia

left justify in out

Po zrážke tlačil vlak auto ešte niekoľko metrov pred sebou, pričom vozidlo kompletne zdemoloval. Železničné priecestie je pritom chránené svetelnou a zvukovou signalizáciou. "Na mieste sú prítomní príslušníci polície, hasiči i pracovníci záchrannej zdravotnej služby. Nikto z cestujúcich sa pri nehode nezranil, v poriadku je aj stevardka a našťastie aj náš rušňovodič," priblížil Žarnovický.

 

Všetky vlaky RegioJet na trase Komárno - Dunajská Streda - Bratislava končia svoju jazdu už v stanici Bratislava - Podunajské Biskupice, ďalej do centra hlavného mesta je potrebné využiť autobusy MHD liniek 70 a 78. Vlaky linky S70 nepremávajú ani v rámci mesta Bratislavy, cestujúcim z Vrakune odporúčajú využiť linku 201.

 

"V autobusoch MHD platia rovnaké električenky a cestovné lístky Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK), ako v našich vlakoch. Súčasne sa stále snažíme zohnať autobusy na náhradnú autobusovú dopravu. Pri ceste vlakmi aj v zostávajúcom úseku treba počítať s výraznými meškaniami," podotkol Žarnovický.

 

Podobná nehoda, keď auto nedalo vlaku prednosť, sa na trati Bratislava-Komárno stala v pondelok (2.7.) večer. Jej následky boli tragické, zahynul pri nej 28-ročný šofér auta, ktorý vlaku RegioJet tiež nedal prednosť na železničnom priecestí. Za posledné obdobie ide už o desiatu podobnú nehodu na trati Bratislava-Komárno. Tri z nich boli natoľko vážne, že pri nich na niekoľko mesiacov museli odstaviť poškodené súpravy, pričom jednu museli úplne vyradiť. Pri jednej z nich zahynul aj rušňovodič. RegioJet preto vyzýva vodičov, aby dodržovali dopravné predpisy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies