"Pustite nás za Skripaľovcami!" Žiada Moskva

NETKY.SK • 4 Marec 2019, 22:03 • 2 min
"Pustite nás za Skripaľovcami!" Žiada Moskva

NEW YORK - Rusko opätovne obvinilo Veľkú Britániu, že ruským predstaviteľom nechce umožniť kontakt s bývalým ruským agentom Sergejom Skripaľom a jeho dcérou Julijou.

slovakia

left justify in out

Ako v pondelok v newyorskom sídle Organizácie Spojených národov (OSN) vyhlásil zástupca ruského veľvyslanca pri tejto organizácii Dmitrij Poljanskij, Londýn tým podľa neho porušuje Viedenský dohovor o diplomatických stykoch.

 

Rusko podľa neho potrebuje vedieť, či sú Skripaľovci "vôbec nažive a či nepotrebujú pomoc zo strany Moskvy". V opačnom prípade pôjde podľa neho zo strany Londýna o "nútené zadržiavanie alebo dokonca únos dvoch ruských občanov".

Práve Rusko pritom bolo podľa britských vyšetrovateľov páchateľom pokusu o atentát na Skripaľovcov, ktorých v marci minulého roku otrávili v anglickom Saisbury nerovovoparalytickou látkou novičok ruskej výroby. Za akciou stáli podľa britských vyšetrovateľov agenti ruskej tajnej služby GRU.

 

Napriek tomu, že bola odhalená aj ich identita, Rusko tvrdí, že nešlo o agentov, ale o obyčajných turistov.
 

Dcéra bývalého ruského špióna Sergeja Skripaľa Julija, ktorá čelila v marci spolu s otcom v britskom Salisbury útoku   nervovoparalytickou látkou počas prvého vyjadrenia pre médiá 23. mája 2018 v rozhovore okrem iného uviedla, že jej život sa obrátil hore nohami a do budúcnosti dúfa v návrat do Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies