V Parlamentnom zhromaždení Rady Európy pripravujú pre Ukrajinu nepríjemne prekvapenie

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 06:00 • 2 min
V Parlamentnom zhromaždení Rady Európy pripravujú pre Ukrajinu nepríjemne prekvapenie

MOSKVA - Parlamentné zhromaždenie Rady Európy by malo dokončiť stratégiu návratu ruskej delegácie, ktorú zbavili volebného práva po vstupe Krymu do Ruska.

slovakia

left justify in out

O tom povedal zástupca predsedu Štátnej dumy Peter Tolstoj, ktorý taktiež poukázal na to, že väčšina rečníkov na schôdzi výboru v Paríži podporila tézy o tom, že v Európe nie je možné riešiť problémy, ktoré pred nimi stoja bez Ruska.
     

"A v tomto zmysle sa vyjadrila väčšina rečníkov. Nasledujúca schôdza osobitného výboru sa uskutoční v apríli v Štrasburgu. Predložili sme naše stanoviská a návrhy na zmenu a doplnenie nariadení a vzali ich do úvahy," povedal Tolstoj .
   

Zo svojej strany v Parlamentnom zhromaždení Rady Európy vysvetlili, že kvôli odmietnutiu Moskvy platiť členské príspevky, bol v rozpočte organizácie vytvorený finančný deficit, a okrem toho, chyba takej veľkej krajiny na rokovacej platforme neumožňuje zhromaždeniu prispievať k riešeniu rôznych regionálnych kríz.

 

Diskusia o ukrajinskom probléme bez účasti Ruska, ako jedného z ručiteľov dohôd z Minska, neumožňuje navrhnúť žiadne riešenia.
   

Napriek politickým sankciám voči Ruskej federácii, zhromaždenie pokračuje v dialógu s Moskvou a snaží sa nájsť východisko z tejto situácie. Už sa uskutočnilo niekoľko stretnutí, kde strany diskutovali o možných mechanizmoch riešenia problému.

 

Vzhľadom k tomu, že zástupcovia riadenia rôznych štruktúr Rady Európy viackrát nazývali odmietnutie Ruska platiť príspevky "obrovským problémom", je dosť možné, že rozhodnutie bude nájdené už v blízkej budúcnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies