V Paríži vypukli nepokoje: Pri demonštrácii zadržali 13 ľudí

NETKY.SK • 19 Február 2017, 09:21 • 2 min
V Paríži vypukli nepokoje: Pri demonštrácii zadržali 13 ľudí

PARÍŽ - Dvaja policajti utrpeli zranenia a 13 ľudí bolo zadržaných pri ďalšej demonštrácii, ktorá v sobotu zachvátila parížske ulice.

slovakia

left justify in out

Pri najnovšom zo série protestov použila polícia proti demonštrantom, ktorí na strážcov zákona hádzali fľaše, slzotvorný plyn. Cieľom demonštrácií je vyjadriť podporu 22-ročnému mladíkovi čiernej pleti menom Théo, ktorého 2. februára zatkla polícia a jeden z policajtov ho pritom údajne znásilnil obuškom.

 

Po tomto incidente vypukli protesty na severných predmestiach Paríža a neskôr sa rozšírili do prinajmenšom piatich ďalších okolitých miest.

 

Do sobotňajších násilností sa zapojilo asi 150 z niekoľko tisíc účastníkov protestov. Demonštranti niesli transparenty s nápismi "Spravodlivosť pre Théa". Mladík je podľa nich len jedným z mnohých mladých príslušníkov etnických menšín, ktorí musia strpieť hrubé zaobchádzanie zo strany polície.

 

Policajná inšpekcia dospela vyšetrovaním údajného znásilnenia k záveru, že nešlo o zámer, ale skôr o "zatýkanie, ktoré sa nejako zvrtlo". Zadržaný muž utrpel vážne zranenie v oblasti konečníka a musel sa podrobiť operácii.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies