V Paname sa začali prezidentské a parlamentné voľby

NETKY.SK • 4 Máj 2014, 15:21 • 2 min
V Paname sa začali prezidentské a parlamentné voľby

PANAMA - Prezidentské a parlamentné voľby sa dnes začali v stredoamerickej Paname.

slovakia

left justify in out

Okolo 2,4 milióna oprávnených voličov tam môže spolurozhodovať o budúcej hlave štátu a o 71 poslancoch Národného zhromaždenia.
      

Navyše si voliči vyberú dnes takmer 80 starostov.
      

Predovšetkým súboj prezidentských kandidátov sľubuje napínavý súboj, pretože preferencie nominanta vládnej strany Cambio Democrático Josého Dominga Ariasa (50) a opozičného kandidáta Juana Carlosa Varelu (50) z Partido Panameňista sú podľa výsledkov najnovších prieskumov verejnej mienky takmer identické. Bez šancí navyše nie je ani bývalý starosta hlavného mesta krajiny Juan Carlos Navarro (52), vyplýva z informácií tlačovej agentúry DPA.
      

Napriek značným investíciám jednotlivých strán do predvolebnej kampane, charakterizoval obdobie pred voľbami v Paname nedostatok nápadov a nových ideí. O vecnej diskusii takmer nemožno hovoriť, aj keď Panamu sužujú neustále sa zväčšujúce rozdiely medzi jednotlivými sociálnymi vrstvami či korupcia.
      

Volebné miestnosti sa uzavrú o 16.00 h miestneho času (23.00 h SELČ). Prvé výsledky sa očakávajú o štyri hodiny neskôr, teda v noci na pondelok nášho času.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies