V obehu je už 17 miliónov Bitcoinov, zostáva vyťažiť posledné 4 milióny

NETKY.SK • 27 Apríl 2018, 12:30 • 2 min
V obehu je už 17 miliónov Bitcoinov, zostáva vyťažiť posledné 4 milióny

NEW YORK – Vo štvrtok 26.apríla bolo vyťažených už 17 miliónov Bitcoinov (BTC). Keďže maximálny počet BTC bude 21 miliónov, tak zostáva vyťažiť už iba približne 19% tejto kryptomeny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Posledný okrúhly milión vyťažených Bitcoinov bol koncom novembra 2017. Podľa naprogramovaného kódu BTC, bude jeho maximálna kvantita 21 miliónov. Okrem toho je protokol navrhnutý tak, aby sa rýchlosť produkcie nových mincí znižovala. K tomuto dochádza každých 210.000 vyťažených blokov, kedy sa odmena za vyťažený blok znižuje o polovicu. Znamená to, že rýchlosť tvorby nových Bitcoinov sa exponenciálne spomaľuje.

 

img

 

K zníženiu odmeny o polovicu došlo naposledy v júli 2016 a odvtedy ťažiari dostávajú 12,5 BTC za každý vyťažený blok. Za predpokladu, že protokol Bitcoinu zostane rovnaký (Satoshiho znižovanie odmien o polovicu a overenie bloku každých 10 minút), posledný Bitcoin bude vyťažený v roku 2140.

 

img

Tim Draper

 

Známy investor Tim Draper pred pár dňami vyhlásili, že Bitcoin nie je len väčší ako internet, ale že je väčší aj ako doba železná, renesancia a priemyselná revolúcia. Ešte začiatkom apríla Draper predpovedal, že cena Bitcoinu dosiahne 250.000 USD v priebehu štyroch rokov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies