Zvláštnosti života alebo o tom, že Kennedy možno nemusel zomrieť

NETKY.SK • 25 November 2021, 10:54 • 2 min
Zvláštnosti života alebo o tom, že Kennedy možno nemusel zomrieť

Pokiaľ ide o Boha, do istej miery sa dáva poznať tomu, kto sa k Nemu privinie a kto aj v nešťastí dokáže vykopať šťastie, avšak predsa len ostáva odetý do tajomstva. Je to prirodzené, na Jeho dlani spočíva minulosť, prítomnosť a budúcnosť, a preto je nemysliteľné, aby človek vystihol Jeho počínanie.

slovakia

left justify in out

A tak si ľudský život plynie pomaly, nenáhlivo, občas rýchlo a strhujúco a zrazu sa dostaví prekvapenie väčšie než more, až vzniknú spomienky mrazivo skutočné. Iste, pre niekoho možno aj neskutočné, ale to je v poriadku. Viera je totiž čosi, čo nepotečie do srdca len tak.


Varovanie
Človeku, ktorému nie je kresťanstvo neznáme, zrejme neuniklo meno Billy Graham. Jeho osobnosť sa zapísala do dejín a pamätá si ho nielen jedinec veriaci, ale aj ten, ktorý s Bohom občas povedie dialóg podobný hádke preplnenej výčitkami. Tak či onak, Billy Graham pôsobil ako kazateľ, a to nie hocijaký, ale je považovaný za jedného z najväčších a najslávnejších, akí kedy žili a pracovali.

 

img

 

Jeho služba, okrem iného, zahŕňala i duchovné poradenstvo smerované k americkým prezidentom, čo bol aj dôvod, prečo sa často nachádzal v blízkosti Johna F. Kennedyho. Keď sa teda písal pamätihodný rok, počas ktorého Kennedy naposledy vydýchol, stalo sa niečo zvláštne, pre niekoho nevysvetliteľné. Billy Graham týždeň pred incidentom vtedajšieho prezidenta varoval, vraj má akési vnútorné tušenie. Nemal by nikam ísť, nie, určite nie, pretože sa blíži tragédia a dá sa jej vyhnúť. Ako to dopadlo, vie zrejme každý, Kennedy neposlúchol a jeho smrť sa rok čo rok pripomína.

 

Prečítajte si tiež: Dnes je výročie smrti amerického prezidenta Kennedyho. Pozadie atentátu zostáva doteraz neodhalené!

 

Čudný pocit
Neobyčajnú skúsenosť prežil i iný prezident, azda ešte viac zachovaný v histórii, Abraham Lincoln. Týždne pred odchodom na večnosť mával sny, opakovali sa, odmietali zmiznúť a prenasledovali ho i v bdelom stave. Snívalo sa mu, že je mŕtvy a spôsobovalo mu to nemalé problémy. Rád by sa bol porozprával s manželkou, zdôveril sa jej, ale kedykoľvek sa pokúsil načať tému, odmietla pokračovať v rozhovore. Priveľmi ju to rozrušovalo, nebola vonkoncom pripravená na možnosť, že smrť je nablízku.

 

img


Predtuchy
Netvrdím, že vždy je potrebné riadiť sa predtuchou, to by sa jeden hádam aj zbláznil. Niekedy ale existuje príčina, prečo je vnútro rozochvené. Možno Boh čosi naznačuje, chce pred niečím ochrániť alebo aj oznámiť blížiace sa dobro. Koniec-koncov, predtucha nemusí byť iba predzvesťou zlého. Dôkazom je i príbeh jedného muža, ktorý v povetrí vycítil, že sa čoskoro zaľúbi. Napokon spoznal ženu, zaľúbil sa a oženil.

 

Možno vás zaujme: Pikošky o Bohu, ktoré ste si možno doteraz neuvedomili




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona