Rok 2020 patril v mužskom športe Nadalovi, klubovým tímom kraľoval Bayern Mníchov

NETKY.SK • 7 Máj 2021, 15:24 • 2 min
Rok 2020 patril v mužskom športe Nadalovi, klubovým tímom kraľoval Bayern Mníchov

Španielsky tenista Rafael Nadal a japonská tenistka Naomi Osaková sa stali sa laureátmi prestížneho ocenenia Laureus World Sports Awards za rok 2020.

slovakia

left justify in out

Nadal trinástym triumfom na Roland Garros vyrovnal historický rekord Rogera Federera v počte titulov na grandslamových turnajoch, Osaková v náročnom pandemickou roku vyhrala US Open a v jej prípade zavážila aj podpora celosvetovej kampane na pomoc černošskému obyvateľstvu "Black Lives Matter“.

 

"Veľmi si vážim ďalší triumf na Roland Garros a najmä skutočnosť, že som sa vyrovnal Rogerovi Federerovi s 20 grandslamovými titulmi," uviedol Rafael Nadal, cituje ho aj portál ORF.

 


V kategórii tímov sa z víťazstva tešil futbalový klubový šampión Nemecka, Európy aj sveta FC Bayern Mníchov a špeciálnu cenu za boj proti rasizmu získal mimoriadne úspešný britský pilot formuly 1 Lewis Hamilton, ktorý si vlani vybojoval siedmy titul majstra sveta. Dvadsiaty prvý ročník odovzdávania prestížnych ocenení, ktoré sa považujú za športovú verziu filmových Oscarov, sa uskutočnil formou "online" v španielskej Seville.

"V roku 2020 sme vyhrali šesť rôznych trofejí a táto siedma je korunou všetkého. Nikdy na tento moment nezabudnem," uviedol generálny riaditeľ FC Bayern Mníchov Karl-Heinz Rummenigge.

 

 

"Konečne sme sa podujali riešiť dlhotrvajúce otázky systémového rasizmu a nerovnosti v našej spoločnosti. Musíme však reči a sľuby z minulého roka zmeniť na skutky.. Verím, že sa nám to spoločne podarí," podotkol Lewis Hamilton.

Laureátmi ďalších ocenení sa stali egyptský futbalista Mohamed Salah za sociálny rozmer svojej kariéry, rozohrávač šampióna Super Bowlu Kansas City Cheifs Patrick Mahomes ako nováčik roka a americká tenisová legenda Billie Jean Kingová za celoživotné dielo a dlhoročný boj za rodovú rovnosť.

 

 

Rozdali aj špeciálne ocenenia. Návrat roka po prekonaní rakoviny predviedol kanadský snoubordista Max Parrot a Chris Nikic zvíťazil v hlasovaní fanúšikov za športový moment roka. Iba 21-ročný Američan sa stal prvým človekom s Downovým syndrómom, ktorý absolvoval mimoriadne náročný dlhý triatlon, tzv. Ironmana.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies