Chlapček zomrel po domácej obriezke

NETKY.SK • 24 Marec 2019, 14:48 • 2 min
Chlapček zomrel po domácej obriezke

RÍM - V Taliansku zomrel päťmesačný chlapček po tom, ako sa ho rodičia doma pokúsili obrezať. Podľa talianskej tlačovej agentúry ANSA chlapca priviezol vrtuľník v piatok so zástavou srdca do nemocnice v Bologni, kde v noci zomrel.

slovakia

left justify in out

Úrad prokurátora v provincii Reggio Emilia začal vyšetrovanie v prípade zabitia.

 

Obriezka alebo cirkumcízia je chirurgické odstránenie predkožky. Vykonáva sa z náboženských, ako aj hygienických a zdravotných dôvodov. Jedným z najčastejších zdravotných dôvodov obriezky je fimóza.

 

Obriezka je jedným z najdôležitejších prikázaní judaizmu. Podľa halachy je záväzná pre všetkých mužov. Biblický základ tohto prikázania tvorí rozprávanie o Abrahámovi, ktorý obrezal seba aj všetko svoje potomstvo a služobníctvo na znak večnej zmluvy s Hospodinom.

 

Ak to zdravotný stav dieťaťa dovoľuje, vykonáva sa na ôsmy deň po narodení. Nevykonanie rituálu obriezky je ťažké previnenie a má za následok vylúčenie zo spoločenstva s Bohom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies