V obci Vlčkovce cez víkend horela garáž

NETKY.SK • 18 December 2023, 14:00 • 2 min
V obci Vlčkovce cez víkend horela garáž

VLČKOVCE - Dňa 16. decembra 2023 v obci Vlčkovce zachvátil požiar garáž rodinného domu. Hasičom z Trnavy a dobrovoľným jednotkám sa podarilo rýchlo lokalizovať a uhasiť ohnisko. Škoda bola zatiaľ vyčíslená na 7 000 €.

slovakia

left justify in out

Dňa 16. decembra 2023 krátko pred 19-tou hodinou bolo na linku tiesňového volania prijaté oznámenie o požiari garáže rodinného domu v obci Vlčkovce (okres Trnava). Po vykonanom prieskume na mieste udalosti bolo zistené, že plamene zachvátili drevenú strešnú konštrukciu 2 dispozične spojených budov – garáže a kancelárskych priestorov o rozlohe 4x4 metra. V čase príjazdu hasičskej jednotky z Trnavy sa na mieste nachádzali aj dobrovoľní hasiči z obce Vlčkovce.

 

Všetky osoby z rodinného domu sa nachádzali evakuované na voľnom priestranstve bez zranení. Na likvidáciu požiaru bol použitý 1 vysokotlakový a 1 „C“ prúd. Za súčasnej likvidácie prebehlo i rozoberanie potrebnej časti strešnej konštrukcie. Silné zadymenie priestorov bolo odvetrané prirodzenou formou. Záverečným prieskumom vykonaným termovíznou kamerou bolo preukázané, že na požiarovisku sa už nenachádzajú žiadne skryté ohniská. Miesto udalosti bolo následne odovzdané Dobrovoľnému hasičskému zboru obce Vlčkovce na vykonávanie požiarneho dozoru. Príčina vzniku požiaru bola stanovená ako nevyhovujúci stav vykurovacieho telesa. Škoda bola odhadnutá na sumu 7 000 €. Hasičom sa podarilo uchrániť majetok v hodnote 150 000 €.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR / Krajské riaditeľstvo HaZZ v Trnave, Foto: Krajské riaditeľstvo HaZZ v Trnave
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies