Báječné leto na Slovensku – dajte týmto prázdninám netradičnú bodku

NETKY.SK • 9 August 2023, 09:20 • 2 min
Báječné leto na Slovensku – dajte týmto prázdninám netradičnú bodku

Zostalo vám ešte niekoľko voľných dní a neviete, čo s nimi? Dajte tomuto letu pôsobivú bodku v podobe netradičného romantického pobytu, ktorý vám definitívne osladí tieto prázdniny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ranč, dom v strome, jurta, alebo ubytovanie v kaštieli – to všetko sa vám ponúka na Slovensku v podobe nezabudnuteľných pobytov, ktoré urobia z týchto prázdnin to pravé - báječné leto...

1. Treehouse Pinea
V srdci Zamaguria nájdete domček v korunách stromov, kde môžete vo výške 6 metrov obdivovať krásne okolie, nasávať božský pokoj a zrelaxovať na absolútne prírodný spôsob. Naozaj originálne vypadnutie z každodenného stresu a zhonu. Domček – nápad jedného manželského páru, je určený maximálne pre štyri osoby, je zateplený, takže si tu užijete dovolenku v akomkoľvek ročnom období. Je vybavený ohrievačom, LED lampášmi, biokozubom, samostatným WC.
Treehouse Pinea sa nachádza neďaleko Spišskej Starej Vsi, kde sa nachádza aj najbližšia reštaurácia odtiaľto, cca 15 minút pešo. (Je možné vybaviť si odtiaľ aj donášky jedla priamo do domčeka). Treehouse má skvelú polohu s mnohými možnosťami výletov. Navštíviť môžete dedinku Osturňa s ľudovou architektúrou (15 min. autom), môžete sa vybrať splavovať Dunajec, ktorý je doslova pár minút pešo od domčeka. Za pol hodinu ste v Ždiari či Belianskych Tatrách, 6 km od domu sa nachádza poľský hrad Niedzica.V blízkosti sa nachádza aj Červený Kláštor či vrch Tri koruny, môžete sa vybrať na nádherný peší či cyklovýlet Pieninami.

2. Kaštieľ Ivachnová
Jedným z báječných spôsobov, ako zažiť autentickosť a krásy Litptova je ubytovanie v Happy Village v kaštieli Ivachnová. Elegantné prostredie, blízkosť mnohých letných atrakcií aj romantickej prírody, vyžitie pre všetky typy dovolenkárov. Bývať budete neďaleko Bešeňovej v nadštandardne zariadených apartmánoch, v areáli je aj detské ihrisko či romantický altánok.

Dva kilometre odtiaľto je Thermal park Bešeňová, neďaleko je aj Aqua Vital Park Lúčky, či Liptovská Mara, kde môžete vyskúšať jachting, surfovanie, windsurfing, člnkovanie...Choďte sa pozrieť na jedinečnú ľudovú architektúru do Vlkolínca, navštívte keltské nálezisko archeoskanzen Havránok. Na dosah odtiaľto máte aj Tatralandiu či rodinný park Obrovo pri Ružomberku, alebo si urobte výlet do Demänovskej ľadovej jaskyne.

3. Ranč pod Ostrou Skalou
V nadmorskej výške 855 m.n.m. pri vstupe do Slovenského raja sa môžete ubytovať priamo v ranči. Areál, pozdĺž ktorého tečie rieka Hnilec ponúka dovolenku na prírodný spôsob s mnohými dobrodružstvami. Na ranči sa zaoberajú chovom koní, kráv, čo len podčiarkuje romantiku pobytu. Ako fanúšikovia Winnetoua si môžete vybrať ubytovanie v teepee stanoch, k dispozícii sú aj rozprávkové chalúpky, srdcom rančeri si zasa môžu vyskúšať bývanie v konských dostavníkoch.
Zažite atmosféru divokého západu a obdivujte krásy Slovenského raja a ďalšie zaujímavé miesta Slovenska: Betliar, Krásna Hôrka, Spišský hrad, Muránsky hrad, vodná nádrž Dedinky, túry vo Vysokých Tatrách, Telgárt...

4. Apartmány Royal Palace Turčianske Teplice
Ak máte radi atmosféru kúzelných kúpeľných mestečiek a zároveň k tomu potrebujete trochu súkromia, ideálnou voľbou pre vás budú súkromné apartmány ako rozšírenie hotela Royal Palace v Turčianskych Tepliciach.
Elegantné a veľkorysé jedno-, dvoj- alebo trojizbové apartmány ponúkajú výhľady na kúpeľný Park Slávy, posedenie na balkóne či terase, sú zariadené v príjemnom umeleckom art-deco štýle.
Využiť môžete miestne spa, či aquapark v Turci, vyskúšajte si plte na Váhu, cykloturistiku v Gaderskej doline, či výstup na hrad Blatnica.

5. Jurta pod Kriváňom
Originálna jurta, vyrobená priamo v Mongolsku, s vrchnou plachtou, prispôsobenou pre európske podnebie – takáto atrakcia sa nachádza priamo pod Kriváňom. Tradičné ázijské obydlie z plachiet a ovčej plsti si môžete teraz vyskúšať uprostred írečitej slovenskej prírody. Zažiť nezabudnuteľnú a netradičnú romantiku a zobudiť sa s výhľadom z postele priamo na Kriváň – to sa len tak hocikde nepodarí.
Jurta je nápadom dvoch kamarátok – umelkyne a cestovateľky, ktorej učarovalo Mongolsko a bývanie v jurte natoľko, že sa rozhodla preniesť kus exotiky aj do slovenských hôr. Interiér je vybavený pohodlnou manželskou posteľou a všetkým potrebným ku komfortnému pobytu.

6. Kočovný vagón, Turčianske Jaseno
Naozaj zážitkové ubytovanie sa vám ponúka priamo uprostred čarovnej prírody Turčianskej kotliny. Bývanie v kočovnom vagóne je vhodné pre 2-3 osoby, obsahuje spálňu, kuchynku, dennú  časť s príjemným posedením, suché WC. Zabezpečené sú raňajky, brunch kôš s lokálnymi dobrotami, k pobytu je možnosť doobjednať si romantickú hodinovú jazdu kočom s konským záprahom.
Romantiku pobytu môžete doplniť výletmi do okolia, na Rozhľadňu na Brotnici, zrúcaninu Blatnického hradu či do Múzea slovenskej dediny. Blízky Národný park Veľká Fatra ponúka mnoho nezabudnuteľných turistických trás a výletov.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies