Slovensko privíta ďalšiu megahviezdu. Príde Dua Lipa!

NETKY.SK • 17 December 2021, 15:09 • 2 min
Slovensko privíta ďalšiu megahviezdu. Príde Dua Lipa!

BRATISLAVA - Nový Lovestream Festival prinesie druhý júnový víkend do Bratislavy tri dni skvelej hudobnej nádielky priamo na futbalovom štadióne Tehelné pole. Po Red Hot Chili Peppers ohlasuje ďalšiu svetovú hviezdu.

slovakia

left justify in out

Sobota večer 11. júna bude patriť najžiadanejšej, najsťahovanejšej a najhranejšej hviezde súčasnosti, ktorou je Dua Lipa. TASR informoval PR manažér festivalu Ján Kakaščík.

 

 

Prvýkrát sa do pozornosti dostala v roku 2015 skladbou Be The One. Nasledovali single Last Dance, Hotter Than Hell a Blow Your Mind (Mwah). Potom už prišla pieseň, ktorá jej zmenila život – New Rules. Tá z nej urobila najmladšiu sólovú umelkyňu s jednou miliardou pozretí na YouTube. Nasledoval ďalší megahit IDGAF. Z britského dievčaťa s kosovskými koreňmi sa razom stala žiadaná megastar, o ktorú prejavili záujem najväčšie hviezdy hudobného priemyslu. Účinkovala v nahrávkach Seana Paula, Martina Garrixa alebo Calvina Harrisa. Na eponymnom albumovom debute má dokonca dueto s Chrisom Martinom zo skupiny Coldplay.

 

Prečítajte si tiež: Milo Kráľ vydáva pred Vianocami LP platňu, zverejnil na nej aj svoj List

 

V roku 2018 získala ako prvá umelkyňa päť nominácií na BRIT Awards a odniesla si dve hlavné ceny pre najlepšiu britskú speváčku a britský objav roka. Nasledujúci rok získala Grammy pre najlepšieho nováčika a pieseň Electricity v spolupráci so Silk City získala Grammy za najlepšiu tanečnú nahrávku.

 

 

Koncom roka 2019 ponúkla svoj celosvetový No. 1 hit Don't Start Now pred vydaním albumu Future Nostalgia, ktorý jej v marci 2020 priniesol päť nominácií na 63. Grammy Awards a ďalšiu cenu do zbierky za najlepší popový vokálny album. Album Future Nostalgia prekonal len za prvý týždeň 294 miliónov streamov a teraz už celkovo prekročila šesť miliárd streamov za všetky svoje skladby. Dua Lipa drží rekord za najstreamovanejší album za jeden deň od britskej umelkyne a je celosvetovo najpočúvanejšou britskou umelkyňou na Spotify.

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Vo Venezuele vytvorili rekord. Vypočujte si najväčší orchester na svete

 

„Verím, že fanúšikovia ocenia multižánrovosť nášho nového festivalu a prvotriednu kvalitu sobotňajšieho headlinera. My sa už teraz tešíme, že takmer na dotyk, vzhľadom na veľkosť nášho národného štadióna, si fanúšikovia vychutnajú hitmi nabitú show aktuálne jednej z najžiadanejších umelkýň súčasnosti,“ uviedla pre médiá organizátorka Silvia Nemčovičová.

 

 

Predaj vstupeniek sa začína v pondelok 20. decembra o 10:00. 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona