V nominácii Portugalska nesmie chýbať Cristiano Ronaldo

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 09:31 • 2 min
V nominácii Portugalska nesmie chýbať Cristiano Ronaldo

LISABON - Cristiano Ronaldo z Realu Madrid je najväčšou hviezdou širšej 30-člennej nominácie Portugalska na futbalové majstrovstvá sveta 2014.

slovakia

left justify in out

Portugalský kouč Paulo Bento zvolil osvedčené mená a k nim pridal nečakane aj talentovaného Joaa Mária z Guimaraesa či krídelníka Ricarda Quaresmu, ktorý sa v reprezentácii neobjavil od prípravy na európsky šampionát 2012. Traja hráči z výberu ešte nemajú na svojom konte reprezentačný štart, ich šanca dostať sa na šampionát je malá.

 

V tíme je jedenásť futbalistov z portugalskej ligy, sedmička hrá španielsku La Ligu, ďalší sú z Turecka, Anglicka, Ruska, Talianska, Nemecka, Francúzska a Ukrajiny. Bento oznámi užšiu 23-člennú nomináciu 2. júna. Portugalsko vyžrebovali na MS do G-skupiny spoločne s Nemeckom, Ghanou a USA. Turnaj začne 16. júna v Salvadore proti Nemecku. 

Širšia nominácia Portugalska na futbalové MS 2014: 


Brankári: Anthony Lopes (Olympique Lyon/Fr.), Beto (FC Sevilla/Šp.), Eduardo (Braga), Rui Patrício (Sporting Lisabon) 


Obrancovia: André Almeida (Benfica Lisabon), Antunes (Málaga/Šp.), Bruno Alves (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Fábio Coentrao, Pepe (obaja Real Madrid/Šp.), Joao Pereira, Ricardo Costa (obaja FC Valencia/Šp.), Luís Neto (Zenit Petrohrad/Rus.), Rolando (Inter Miláno/Tal.) 


Stredopoliari: André Gomes, Rúben Amorim (obaja Benfica Lisabon), Joao Mário (Guimaraes), Joao Moutinho (AS Monaco/Fr.), Miguel Veloso (Dynamo Kyjev/Ukr.), Raul Meireles (Fenerbahce Istanbul/Tur.), William Carvalho (Sporting Lisabon) 
Útočníci: Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Šp.), Éder, Rafa (obaja Braga), Hélder Postiga (Lazio Rím/Tal.), Hugo Almeida (Besiktas Istanbul/Tur.), Ivan Cavaleiro (Benfica Lisabon), Nani (Manchester United/Angl.), Ricardo Quaresma, Silvestre Varela (obaja FC Porto), Vieirinha (Wolfsburg/Nem.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies