V nominácii Anglicka aj Rashford a Wilshere, Walcott nie

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 13:01 • 2 min
V nominácii Anglicka aj Rashford a Wilshere, Walcott nie

LONDÝN - Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson nominoval 25 hráčov z tamojšej najvyššej súťaže Premier League a jedného z druhej najvyššej The Championship na domáce prípravné zápasy s výbermi Turecka, Austrálie a Portugalska pred majstrovstvami Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla).

slovakia

left justify in out

Anglicko bude jedným zo súperov Slovenska v základnej B-skupine na európskom šampionáte 2016. Do kádra Anglicka sa dostal aj 18-ročný objav tejto sezóny, útočník Manchestru United Marcus Rashford. "Zaslúžil si miesto. Nejestvuje dôvod, prečo by nemohol niekoho vytlačiť z kádra," povedal Hodgson, citovalo ho twitterové konto BBC 5. Nechýba ani stredopoliar londýnskeho FC Arsenal Jack Wilshere, ktorý v aktuálnom ročníku pre pretrvávajúce zdravotné problémy odohral len 141 minút, podotkla britská BBC 5. Zranenia eliminovali Dannyho Welbecka či Alexa Oxlada-Chamberlaina, príležitosť nedostane zakončovateľ Theo Walcott a ani stopér Phil Jagielka. O Hodgsonovej voľbe informovala internetová stránka národnej asociácie FA.

Anglicko absolvuje v záverečnej fáze prípravy na ME tri medzištátne prípravné duely. Súboj s Tureckom v Manchestri naplánovali na 22. mája, duel s Austráliou odohrajú o päť dní neskôr na štadióne Sunderlandu (27. 5.). Až v generálke na šampionát sa Angličania predstavia v tradičnom dejisku, londýnskom stánku Wembley - 2. júna tam privítajú Portugalčanov. Angličania odohrajú svoj prvý zápas v rámci základnej B-skupiny ME 11. júna v Marseille s Rusmi, neskôr si zmerajú sily aj s výbermi Walesu (16. 6. v Lens) a Slovenska (20. 6. v Saint-Étienne).

Dvadsaťšesťčlenná nominácia anglickej futbalovej reprezentácie na prípravné stretnutia s Tureckom (22. mája v Manchestri), Austráliou (27. mája v Sunderlande) a Portugalskom (2. júna v Londýne) pred majstrovstvami Európy vo Francúzsku (10. 6. - 10. 7.):
Brankári: Fraser Forster (FC Southampton), Joe Hart (Manchester City), Tom Heaton (Burnley)
Obrancovia: Ryan Bertrand (FC Southampton), Gary Cahill (FC Chelsea), Nathaniel Clyne (FC Liverpool), Danny Rose, Kyle Walker (obaja Tottenham Hotspur), John Stones (FC Everton), Chris Smalling (Manchester United)
Stredopoliari: Dele Alli, Eric Dier (obaja Tottenham Hotspur), Ross Barkley (FC Everton), Fabian Delph, Raheem Sterling (obaja Manchester City), Danny Drinkwater (Leicester City), Jordan Henderson, Adam Lallana, James Milner (všetci FC Liverpool), Jack Wilshere (FC Arsenal), Andros Townsend (Newcastle United)
Útočníci: Harry Kane (Tottenham Hotspur), Daniel Sturridge (FC Liverpool), Jamie Vardy (Leicester City), Wayne Rooney, Marcus Rashford (obaja Manchester United)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies