Liga majstrov: Lučenec privítal európsku futsalovú smotánku

NETKY.SK • 29 Október 2021, 13:28 • 2 min
Liga majstrov: Lučenec privítal európsku futsalovú smotánku

LUČENEC – Centrum regiónu Novohrad v týchto dňoch žije nefalšovaným futsalovým sviatkom. Mesto totiž hostí jednu zo základných skupín prestížnej Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

Domáci Mimel Lučenec sa v 1. skupine ocitol v spoločnosti elitných mužstiev – Benficy Lisabon, FP Halle-Gooik a MFK Sinara Jekaterinburg. Lučenčania si síce uvedomovali svoju pozíciu outsidera skupiny, aj napriek tomu však chceli potešiť a prekvapiť svojich fanúšikov.

 

 

Ich prvý zápas proti favoritovi z Jekaterinburgu, ktorý Ligu majstrov v roku 2008 ovládol, sa niesol v sympatickom a bojovnom duchu. Lučenčania sa spoliehali na pevnú obranu, dirigovanú brankárom Olinhom, ktorý vytiahol niekoľko fantastických zákrokov. Brazílsky gólman však musel v 2. polčase odstúpiť kvôli kŕčom, no treba dodať, že ho náhradný brankár Marek Kušnír zastúpil na jednotku. Rusov poslal do vedenia v 15. minúte Abramov a hráči Mimelu sa snažili ohrozovať súpera protiútokmi. V 24. minúte zvýšil vedenie Jekaterinburgu Demin, na konci zápasu pečatil skóre z penalty opäť Abramov.

 

 

„Vedeli sme, že to bude ťažký a behavý súper. Chceli sme dobre brániť a využívať brejky. Mali sme aj niekoľko šancí, škoda, že nám to nepadlo. V takom prípade by to bolo 2:1 a išlo by o drámu až do konca. Ja som nastrelil tyč a zápas rozhodlo to, že sme nepremenili naše pokusy, ktorých v takýchto zápasoch veľa nie je. Ligu majstrov si však užívam, sú to neoceniteľné skúsenosti a takéto zápasy neodohrá hocikto,“ prezradil po zápase kapitán Lučenca, skúsený Attila Féhervári.

 

„Hrali sme proti top favoritovi skupiny, takže dojmy sú dobré. Chlapci do toho dali všetko, mohli sme vidieť futsal na najvyššej úrovni,“ zhodnotil dianie predseda klubu Milan Kamenský.

 

 

Druhý súboj s belgickým Halle-Gooik mal pre slovenského majstra ešte smolnejší priebeh. Mimel sa prezentoval kvalitným výkonom a po polčase prehrával iba o gól, v 24. minúte zvýšil na 2:0 Roninho, na čo o minútu neskôr zareagoval kontaktným gólom Filip Marton. Domáci sa následne rozhodli vrhnúť všetky sily do útoku a súper niekoľkokrát skóroval do prázdnej brány. Výsledok 1:7 tak vyznel pomerne kruto.

 

„Hráčom nemožno uprieť, že chceli ukázať svoje schopnosti. Na konci 1. polčasu sme nepremenili veľa šancí, urobili sme aj niekoľko chýb, ktoré súper potrestal. V stretnutí sme mohli streliť aj dva-tri góly, všetko sa zlomilo po tom, ako Halle-Goik strelil svoj tretí gól. Hráčom nemôžem nič vytknúť, pretože sa snažili. Prehry s takýmito súpermi nás posúvajú ďalej, dovolím si povedať, že moji zverenci môžu ďalej výkonnostne rásť,“ vyjadril sa tréner Marian Berky, ktorý je aj kormidelníkom slovenskej reprezentácie.

 

 

Postup zo skupiny teda vyzerá nereálne, Lučenec si však už zajtra o 17:00 zahrá proti favoritovi skupiny z Lisabonu, ktorý má na konte šesť bodov. Tri najlepšie tímy z každej zo štyroch skupín hlavnej fázy v tzv. A-úrovni postúpia do Elite Round, ktoré sa uskutoční 30. novembra až 5. decembra.

 

Tam ich doplnia štyria víťazi skupín B-úrovne. Liga majstrov vyvrcholí budúci rok na prelome apríla a mája záverečným turnajom Final Four.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies