VIDEO: Prokurátor žiada väzbu pre extrémistu Mariána Magáta

NETKY.SK • 25 Január 2022, 15:05 • 2 min
VIDEO: Prokurátor žiada väzbu pre extrémistu Mariána Magáta

BRATISLAVA - Autora knihy Židokracia zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA). Muž, ktorý sa objavil v roku 2016 na kandidátnej listine strany ĽSNS Mariana Kotlebu, čelí obvineniu zo spáchania 37 skutkov extrémizmu.

slovakia

left justify in out

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal väzobný návrh na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) pre obavu, že bude pokračovať v páchaní trestnej činnosti. Vyplýva to z vyjadrenia, ktoré TASR poskytol hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

 

 

Magáta zadržali pre podozrenie zo spáchania 37 extrémistických trestných činov. „Napríklad založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd, výroby extrémistického materiálu či popierania a schvaľovania holokaustu, zločinov politických režimov a zločinov proti ľudskosti,“ povedal Skladan. Trestných činov sa mal dopustiť v rokoch 2017 až 2021.

 

Prečítajte si tiež: Začala sa rekonštrukcia prípadu úmrtia Milana Lučanského

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies