V Nigérii zadržali tri ženy, ktoré robili nábor pre Boko Haram

NETKY.SK • 5 Júl 2014, 08:35 • 2 min
V Nigérii zadržali tri ženy, ktoré robili nábor pre Boko Haram

ABUJA - Nigéria zadržala tri ženy podozrivé z náboru aktivistiek pre radikálnu islamistickú skupinu Boko Haram. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Trojica žien "vábila dámy, zvlášť vdovy a mladé dievčatá, do manželstva prostredníctvom nápadníkov, ktorými boli najmä členovia teroristickej skupiny", povedal armádny hovorca, ktorého citoval nigérijský spravodajský portál Premium Times.
      

Ženy zadržali na ceste do lesa, kde sa mali stretnúť s členmi Boko Haram. Jedna z nich bola vdovou po členovi tejto islamistickej organizácie. Jej manžel zahynul v boji s bezpečnostnými silami.
      

Minulý mesiac sa samovražedná atentátnička odpálila pri bezpečnostnom stanovišti. O život prišiel jeden vojak. Boko Haram, ktorá v roku 2009 povstala proti nigérijskej vláde s cieľom vytvoriť islamský štát v Nigérii, už zabila len v tomto roku viac ako 2000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies