V New Yorku zhabali viac ako 200 ilegálnych zbraní

NETKY.SK • 20 August 2013, 13:03 • 2 min
V New Yorku zhabali viac ako 200 ilegálnych zbraní

NEW YORK - V New Yorku zhabali najväčšie množstvo ilegálnych strelných zbraní v histórii americkej metropoly. Počas utajenej akcie agenti našli viac ako 200 strelných zbraní vrátane poloautomatických, oznámil to v pondelok starosta New Yorku Michael Bloomberg.

slovakia

left justify in out

"Nemožno pochybovať o tom, že zhabaním týchto zbraní, najväčšieho počtu v histórii mesta, bolo zachránených veľa životov," povedal Bloomberg. V súvislosti s akciou polícia zatkla 19 podozrivých osôb.

Podľa prieskumu Gallupovho inštitútu viac ako 40 percent všetkých amerických domácností vlastní zbrane, ktoré sa často dostávajú do rúk detí. Vlastníctvo zbraní stále podnecuje celonárodnú debatu v USA. Väčšina Američanov podporuje prísnejšie zákony o strelných zbraniach, no zároveň rešpektuje právo majiteľov zbraní. Ročne zomrie na následky zranení spôsobených strelným poranením pri samovraždách, vraždách a nehodách približne 30 000 Američanov. Asi 80 percent všetkých trestných činov spojených so strelnými zbraňami je spáchaných s pomocou ručných strelných zbraní. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies