Od dnes vyplácajú úrady práce zvýšené dávky

NETKY.SK • 15 Február 2023, 12:00 • 2 min
Od dnes vyplácajú úrady práce zvýšené dávky

BRATISLAVA - Vďaka aktivitám rezortu práce sa od januára 2023 zvýšila pomoc v hmotnej núdzi a ďalšie štátne sociálne dávky. Úrady práce ich vyplácajú vždy spätne, teda za predošlý mesiac. Občanom sú tak štátne sociálne dávky a pomoc v hmotnej núdzi v novej výške po prvýkrát vyplácané teraz vo februári.

slovakia

left justify in out

Od 1.1.2023 sa zvýšila pomoc v hmotnej núdzi, rodičovský príspevok, kompenzačný príspevok baníkom a prídavok na dieťa. „Pozitívnou správou pre rodičov je, že od februára bude ich rodinný rozpočet pri jednom dieťati vyšší o 30 eur. Zároveň zostáva zachovaný aj jednorazovo zvýšený príspevok na dieťa pri nástupe do prvého ročníka, pričom sa jeho výška zaokrúhlila na sumu 110 eur,“ uviedol Karol Zimmer, generálny riaditeľ a generálny tajomník služobného úradu Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny. Ten je viazaný na nástup dieťaťa do prvého ročníka, preto sa vypláca v októbri. „Štátne sociálne dávky, ako aj pomoc v hmotnej núdzi a rôzne peňažné príspevky sú vždy vyplácané spätne. V prípade ak má niekto nárok na rodičovský príspevok v decembri, bude mu vyplatený v januári, výplaty za mesiac január sú zase zrealizované vo februári. Systém je takto nastavený dlhodobo z dôvodu možného overenia nároku na takúto finančnú pomoc,“ uzavrel Karol Zimmer. Konkrétny termín závisí od spôsobu, ktorý si občania zvolili na výplatu. V prípade prevodu na účet je to od 15.2., pri poštovom okruhu od 20.2. do 27.2.2023.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona