S členom gangu sátorovcov "Hrobárom" sa začal súdny proces, je obvinený z piatich vrážd

NETKY.SK • 20 Február 2021, 11:53 • 2 min
S členom gangu sátorovcov "Hrobárom" sa začal súdny proces, je obvinený z piatich vrážd

PEZINOK - Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku sa dnes začalo hlavné pojednávanie s Lehelom Horváthom, známym aj ako „Hrobár“ z gangu sátorovcov.

slovakia

left justify in out

Obžalovaný je stíhaný pre členstvo v zločineckej skupine, päť vrážd a tiež krádež 45,5 milióna vtedajších slovenských korún z roku 2003. V prípade spomenutej krádeže čelí obžalobe aj Ivan K.

 

"Nemám záujem uzavrieť dohodu o vine a treste s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry," vyhlásil obžalovaný v úvode pojednávania.

 

Ako uviedol jeho advokát Juraj Gavalec, pred procesom sa odmietol vyjadriť pretože, že je na to ešte priskoro. Proces je naplánovaný aj na utorok 23. februára.

Hrobár zakopával obete mafiánov 

Pokiaľ ide o trestné činy vraždy, podľa prokuratúry boli obeťami v dvoch prípadoch takzvané biele kone. V jednom prípade osoba, pri ktorej sa obžalovaný obával vyzradenia účasti na spomenutej krádeži a v dvoch prípadoch išlo o členov skupiny sátorovci, konkrétne o Andora Reisza a o samotného zakladateľa skupiny Ľudovíta (Lajosa) Sátora.

Horváth svoju prezývku nadobudol tak, že na pozemku v areáli bývalého družstva v Čótfe zakopával obete mafiánskeho gangu sátorovcov.

 

Pred súdom dnes neurobil vyhlásenie o vine, ani o nevine. V procese so skupinou vedenou Zsoltom Nagyom, prezývaným „Čonty“, však v minulosti vystupoval ako svedok, pričom sa vyjadril aj k niektorým skutkom, z ktorých je momentálne obžalovaný.

 

V septembri 2018 napríklad na ŠTS vypovedal o tom, ako pomáhal obžalovaným Františkovi Zakálovi a Kristiánovi Kadárovi usmrtiť zakladateľa skupiny Lajosa Sátora.

 

Lehel Horváth vypovedal, že v decembri 2010 Sátora zastrelil na farme v Čótfe on, hoci bolo dohodnuté, že to urobí Kadár.

 

Prečítajte si tiež: Člen skupiny sátorovcov vypovedal pred súdom, ich činy na tzv. biele kone boli ohavné

 

Mŕtve telá porcovali a mleli 

Nahé telo Sátora potom uložili do jamy, ktorú vyhĺbil Lehel H. pomocou bagra. Neskôr z obáv, že by polícia mohla pozostatky Sátora nájsť, telo vykopali a opakovane premiestňovali.

Lehel H. popísal aj vraždu Andora Reisza, ktorého v novembri 2006 zastrelil Sátor v areáli farmy. Telo potom „vytiahli na trojnožku používanú pri zabíjačkách a rozporciovali“.

 

Obžalovaný Kadár podľa svedka zavraždenému odrezal pohlavný úd, pretože mal pomer s jeho ženou.

 

„Hrobár“ povedal, že „mäkké časti tela pomleli a vysypali do Malého Dunaja“. Veľké kosti a iné časti tela chceli najprv spáliť, ale neskôr ich zakopali na poli za areálom farmy.

 

Mohlo by vás zaujímať: VIDEO Bagristu, spájaného s najmasovejšou mafiánskou vraždou, zatkli pre brutálny útok na ženu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona