V Nepále sa zrútil autobus s pútnikmi, zahynulo najmenej 17 Indov

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 13:22 • 2 min
V Nepále sa zrútil autobus s pútnikmi, zahynulo najmenej 17 Indov

KÁTHMANDU - Najmenej 17 indických pútnikov zahynulo a ďalších 27 utrpelo zranenia pri dnešnej nehode autobusu neďaleko nepálskeho hlavného mesta Káthmandu.

slovakia

left justify in out

 Vozidlo s cestujúcimi sa tam zrútilo z horskej diaľnice, informovala agentúra AP s odvolaním sa na nepálskych oficiálnych činiteľov.
     

K tragickej nehode došlo na horskej diaľnici Prthví, vzdialenej približne 16 kilometrov západne Káthmandu. Keď sa autobus zrútil z cesty, letel približne 300 metrov, až kým nedopadol medzi stromy pod horou.
     

Počet obetí autobusového nešťastia potvrdilo aj indické veľvyslanectvo v Káthmandu, pričom dodalo, že päť z celkových 27 zranených osôb je vo vážnom stave. Jeden človek ostal po nehode nezvestný.
     

V havarovanom autobuse sa pred nehodou viezli hinduistickí pútnici, ktorí cestovali z indického štátu Gudžarát na návštevu kláštorného komplexu pri chráme boha Pašupatiho v Káthmandu.
     

Podľa výpovede jedného z cestujúcich sa pútnici viezli v dvoch osobitných autobusoch. Tento muž tiež uviedol, že jeden z vodičov autobusov sa pokúšal vyhnúť motorke prichádzajúcej z protismeru. Následne však stratil kontrolu nad vozidlom, ktoré sa pred osudným pádom najskôr prevrátilo.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies