Triatlonista Richard Varga prišiel o miesto na olympiáde kvôli podvodníkom!

NETKY.SK • 26 Október 2021, 11:35 • 2 min
Triatlonista Richard Varga prišiel o miesto na olympiáde kvôli podvodníkom!

BRATISLAVA - Reprezentant Slovenska informoval na sociálnej sieti, že ho celá vec veľmi mrzí.

slovakia

left justify in out

Úspešný slovenský športovec Richard Varga mohol ísť na Letné olympijské hry 2020, ak by sa v predolympijskom renkingu dostal o niekoľko miest vyššie. Napokon sa tak nestalo a najnovšie zverejnil informáciu, ktorá ho vôbec nepotešila.

 

img

Ako dodal, je to čerešnička na torte na jeho olympijskej ceste. "Pred pár dňami som sa oficiálne dozvedel, že Igor Poľanskij bol chytený a potrestaný za doping. Traja ruskí triatlonisti a ukrajiská triatlonistka boli chytení za doping mesiac po olympijskych hrách v Tokiu. Vyše 12 rokov som proti nim pretekal a nikdy neboli pozitívni. Cítim obrovské sklamanie od samotných atlétov, že podvádzali a zobrali mne a Romane Gajdošovej miestenku na Olympijské hry, ale aj zo strany WADA, že nechráni čistých športovcov dostatočne," napísal. 

 

Prečítajte si tiež: Petra Vlhová o bývalom trénerovi: „Ubližoval mi a bral ma ako stroj."

 

Poľanskij mal pozitívny test na EPO, čo je rastový hormón. Športovec sa priznal, že ho užíval a dostal trojročný dištanc. Stal sa tiež prvým reprezentantom, ktorého dodatočne vylúčili z olympiády v Tokiu. Spomedzi žien porušila antidopingové pravidlá Julia Jelistratovová z Ukrajiny. 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona