Messi sa v drese Argentíny neukáže možno aj niekoľko rokov

NETKY.SK • 9 Júl 2019, 12:07 • 2 min
Messi sa v drese Argentíny neukáže možno aj niekoľko rokov

BUENOS AIRES - Pre hráčov Argentíny dopadol futbalový turnaj Copa America neúspešne. Messi a spol dokonca ostali ďaleko za očakávaniami, pretože nie veľmi presvedčivé výsledky sa premietli aj do vyraďovacej fázy. Posledné dva zápasy Argentína prehrala, a 3. miesto je len slabá útecha pre fanúšikov, ktorý si želali celkový triumf. Hviezdny útočník FC Barcelona navyše čelí dvojročnému dištancu od futbalu v reprezentačnom drese.

slovakia

left justify in out

Za výroky o korupcii po zápase o tretie miesto na Copa America hrozí Messimu dištanc v reprezentačnom drese na dobu dva roky. Tridsaťdvaročný Argentínčan stratil nervy po zápase s Čile.

 

"Albicelestes" zvíťazili síce 2:1, ale Messi v prvom polčase inkasoval červenú kartu po strkanici s Garym Medelom a na protest bojkotoval medailový ceremoniál. Navyše obvinil Juhoamerickú futbalovú konfederáciu (CONMEBOL) z nadŕžania Brazílii a korupcie. "Za normálnych okolností by sme obaja vyviazli len so žltou kartou. Na turnaji sme mohli uhrať lepší výsledok, no jednoducho nás nenechali prebojovať sa až do finále. Korupcia a rozhodcovia kazia fanúšikom pôžitok z futbalu," povedal vtedy Messi.

 

img

 

Vedenie juhoamerického futbalu sa proti obvineniu rázne ohradilo, podľa španielskeho periodika AS hrozí hviezde Barcelony dlhý dištanc. "Prijatie výsledku zápasu s rešpektom je hlavným pilierom fair play. Je neprijateľné, že na povrch vyšli nepodložené informácie, ktoré skresľujú pravdu a posudzujú integritu turnaja. Ide o nedostatok rešpektu k zúčastneným krajinám," uviedla CONMEBOL vo svojom stanovisku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Leo Messi (@leomessi),

 

Argentína protestovala už po semifinálovej prehre s domácou Brazíliou 0:2. Opakované zábery totiž ukázali dva sporné momenty v pokutovom území "kanárikov". Rozhodca Roddy Zambrano z Ekvádoru však nekonzultoval situácie s VAR.

 

img

 

Brazílske médiá vyrukovali s informáciami, že išlo o poruchu v komunikácii operačnej miestnosti a arbitrami na ihrisku. Poruchu vraj mohli spôsobiť vysielačky ochranky brazílskeho prezidenta Jaira Bolsonara, ktorý bol prítomný na štadióne v Belo Horizonte.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona