V Nepále je zatiaľ jeden zranený Slovák

NETKY.SK • 27 Apríl 2015, 12:00 • 2 min
V Nepále je zatiaľ jeden zranený Slovák

BRATISLAVA - Slovenskému ministerstvu zahraničných vecí sa podarilo zatiaľ spojiť s 53 Slovákmi v Nepále. V krajine by malo byť 75 občanov SR. TASR to potvrdil šéf tlačového odboru MZV Peter Susko.

slovakia

left justify in out

Jeden zranený Slovák sa nachádza so zlomeninou v nemocnici, ostatní sú v poriadku. Dnes by mali z krajiny odísť desiati členovia expedície Trek okolo Annapurny, ku ktorým sa pridali ďalší dvaja z expedície Makalu.

 

Niektorým z nich sa museli vybaviť náhradné cestovné doklady, keďže svoje pasy nechali v hoteli pri úteku pred zemetrasením.

 

Po novej sérii zemetrasení včera (26.4.) uzavreli letisko v Káthmandu, jediné medzinárodné letisko v Nepále. Konzulka na veľvyslanectve v Dillí Alena Morávková potvrdila, že na letisku sú aj Slováci čakajúci na odlet. Konzulka hovorí, že veľvyslanectvo robí všetko, čo je v ich silách. Tiež dúfa, že prví ľudia odletia v pondelok ráno (27.4.). "Napriek tomu, že letové dráhy sú poškodené, letenky sa ľuďom vydávajú," povedala včera podvečer.

 

Sobotňajšie (25.4.) zemetrasenie s magnitúdou 7,8, ktorého epicentrum ležalo západne od nepálskej metropoly Káthmandu, bolo najhorším v tejto chudobnej himalájskej krajine za vyše 80 rokov.

 

 

Celkový počet obetí stúpol dnes na 3218. Ďalších 6538 ľudí utrpelo v dôsledku otrasov pôdy zranenia, uviedla dnes nepálska polícia.

 

Zemetrasenie zničilo mnoho budov v starých štvrtiach Káthmandu, vrátane historických pamiatok, a bolo dosť silné na to, aby ho pocítili v susednej Indii, Bangladéši, Tibete i Pakistane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies