V Nemecku umožnia ťažko chorým pestovanie marihuany

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 07:06 • 2 min
V Nemecku umožnia ťažko chorým pestovanie marihuany

BERLÍN - Súd v nemeckom Kolíne v utorok rozhodol, niektorí ľudia trpiaci chronickými bolesťami by mali mať možnosť pestovať si doma vlastnú marihuanu na "liečebné účely".

slovakia

left justify in out

Reagoval tak na podnet piatich pacientov, ktorým nemecký Spolkový inštitút pre liečivá a medicínske produkty(BfArM) odmietol vydať príslušné povolenie. Každý z nich má v súčasnosti povolené nakupovať a požívať marihuanu na liečebné účely, tvrdia však, že si to nemôžu finančne dovoliť a ich zdravotné poistenie sa na rastlinu zaraďovanú medzi drogy nevzťahuje.

 

Podľa súdu majú traja z predkladateľov žaloby nárok na opätovné preskúmanie žiadostí o povolenie pestovania, keďže v ich prípade je "dostatočne isté", že k rastlinám a výrobkom z nich by nemali prístup tretie strany. Hovorkyňa Stefanie Seifertová zdôraznila, že ide o ťažko choré osoby a pre ostatných Nemcov je pestovanie marihuany naďalej protizákonné. "Toto nedáva každému voľnú ruku, aby si začal doma pestovať marihuanu. Musia to byť vážne chorí ľudia, ktorým okrem marihuany nič iné nezaberá." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies