V Nemecku padli teplotné rekordy, v Poľsku sa na Turíce utopilo desať ľudí

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 13:42 • 2 min
V Nemecku padli teplotné rekordy, v Poľsku sa na Turíce utopilo desať ľudí

VARŠAVA/OFFENBACH - Desať ľudí prišlo v Poľsku o život na turíčnu nedeľu pri kúpaní sa, informovala dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Počet ľudí, ktorí sa utopili pri kúpaní sa, tak tohto roku stúpol na 75 osôb. V mnohých prípadoch zohrali úlohu alkohol alebo ľahkomyseľnosť. "Už jedno pivo môže vyvolať tragédiu," varoval policajný hovorca Mariusz Sokolowski pred požitím alkoholu počas horúcich dní.

 

Nemecko zažilo najhorúcejšie Turíce za desaťročia. Najteplejším miestom v krajine bol Waghäusel-Kirrlach - neďaleko Karlsruhe - kde namerali 35,6 stupňa Celzia.

 

Potom nasledoval Kitzingen v Bavorsku, kde teploty dosiahli 35,4 stupňa Celzia. Meteorologická stanica v Ohlsbachu v Bádensku- Württembersku a stanica Jena-Sternwarte v Durínsku hlásili rovnakú teplotu - 35,3 stupňa Celzia.

 

Padol tak teplotný rekord na Turíce z roku 1979, keď sa teploty v Nemecku vyšplhali až na 33,9 stupňa Celzia. Doterajší teplotný rekord prvých desiatich júnových dní z roku 1947 bol v Nemecku tiež prekonaný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies