V Nemecku našli v lese ľudskú kostru: Patrí školáčke nezvestnej od roku 2001

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 06:33 • 2 min
V Nemecku našli v lese ľudskú kostru: Patrí školáčke nezvestnej od roku 2001

GERA - Pozostatky ľudskej kostry nájdené cez víkend v nemeckej spolkovej krajine Durínsko patria bez najmenších pochýb nezvestnej školáčke Peggy, ktorá 7. mája 2001 zmizla ako deväťročná pri návrate domov zo školy.

slovakia

left justify in out

Potvrdila to analýza DNA, ktorú uskutočnili súdni lekári, informoval dnes podľa agentúry DPA hovorca prokuratúry v meste Gera.

 

Zvyšky kostry našiel v sobotu hubár v lese pri osade Rodacherbrunn. Miesto nálezu sa nachádza iba 15 kilometrov od Lichtenbergu, kde Peggy bývala. Túto oblasť polícia v rámci vyšetrovania doteraz neprehľadala.

 

Okolie miesta nálezu je stále uzatvorené a prehľadávajú ho kriminalisti. Podľa prokuratúry mnohé indície svedčia o tom, že páchateľ dievča zavraždil na inom mieste a telo v lese iba pochoval. Prokuratúra odmietla pre web SPIEGEL ONLINE uviesť, aké predmety sa našli pri pozostatkoch. Nevyjadrila sa zatiaľ ani k tomu, či nález ďalších kostí na západe Durínska by mohol súvisieť s týmto prípadom.

 

V roku 2004 odsúdili v prípade na základe nepriamych dôkazov na doživotie mentálne postihnutého muža, ktorý chcel vraždou Peggy podľa súdu zahladiť stopy jej sexuálneho zneužitia. O desať rokov neskôr ho však v obnovenom procese oslobodili.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies