FOTO V nemeckom Düsseldorfe horí centrum pre utečencov

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 18:10 • 2 min
FOTO V nemeckom Düsseldorfe horí centrum pre utečencov

DÜSSELDORF - Plamene zachvátili dnes ubytovňu pre utečencov neďaleko výstaviska v nemeckom Düsseldorfe. V objekte sa v inkriminovanom čase nachádzalo 130 mužov, všetkých sa podarilo zachrániť; 21 z nich sa priotrávilo dymom.

slovakia

left justify in out

V plameňmi zasiahnutej bývalej veľtržnej hale o rozlohe asi 5000 metrov štvorcových boli umiestnení výlučne samostatne cestujúci muži-utečenci z Afganistanu, Iraku a Sýrie. Objekt slúži ako ubytovňa pre celkove 282 migrantov. Príčiny požiaru objasní až vyšetrovanie za účasti expertov.


Nemeckí policajti v civile však z okolia dejiska požiaru odviedli dvoch mužov. O ich identite nie je nič známe. Polícia sľúbila, že bližšie informácie poskytne neskôr, uviedla agentúra DPA.


Napriek tomu, že neďaleko miesta požiaru, z ktorého stúpal hustý dym, leží miestne letisko, nedošlo k narušeniu leteckej dopravy. 


To isté platí aj o miestnom výstavisku, ktoré je v súčasnosti dejiskom najväčšej svetovej výstavy printových médií v celosvetovej relácii (drupa 2016) s tisíckami návštevníkov.


Hasiči však apelovali na občanov, aby kvôli dymu neotvárali okná a dvere svojich príbytkov. Krajinský minister vnútra Ralf Jäger ponúkol migrantom možnosť dočasného umiestnenia v krajinskom zariadení podobného typu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies