Krémová mrkvová polievka. Suroviny pre 4 osoby: 1 PL masla, 4 mrkvy, 1 PL hladkej múky, 2 dcl mlieka, soľ, mleté čierne korenie, šťavu z citróna,
Príprava:
Mrkvu očistíme, nakrájame a dáme variť do slanej vody. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú nalejeme do polievky, prilejeme mlieko a šťavu z citróna. Dochutíme soľou a mletým korením. Rozmixujeme ponorným mixérom.
Rezne po znojemsky.
Suroviny pre 4 osoby:
4 rezne z karé, olej, 1 cibuľu, 1 PL hladkej múky, ½ šálky vínneho octu, 2 šálky vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL paradajkového pretlaku, 3 sterilizované uhorky, petržlenovú vňať,
Príprava:
Mäso naklepeme, osolíme okoreníme a prudko opečieme na oleji. Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu, zaprášime múkou, pridáme ocot, vývar, paradajkový pretlak a necháme zovrieť. Vložíme mäso a udusíme do mäkka. Nakoniec pridáme nakrájané uhorky a nasekanú petržlenovú vňať. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies