V najbližších dňoch čaká Slovensko chladné počasie a zrážky

NETKY.SK • 16 Február 2018, 18:37 • 2 min
V najbližších dňoch čaká Slovensko chladné počasie a zrážky

BRATISLAVA - Zima sa na Slovensku ešte neskončila. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) očakáva v najbližších dňoch chladnejšie počasie a častejšie zrážky, aj vo forme snehu.

slovakia

left justify in out

"Zima ešte nepovedala svoje posledné slovo a v najbližších dňoch sa nám ešte niekoľkokrát pripomenie," konštatuje SHMÚ na svojej stránke. "Očakávame prílev chladnejšieho vzduchu a tiež časté zrážky, ktoré budú miestami aj v nížinách vo forme snehu," približujú meteorológovia. Do štvrtka (22.2.) by malo najmä na juhozápade Slovenska spadnúť miestami viac ako 30 milimetrov zrážok.

 

Po netypicky teplom januári a prvých februárových dňoch sa teda na území Slovenska ochladilo. "Priemerná denná teplota vzduchu sa tak postupne znížila zhruba na úroveň dlhodobého priemeru," informuje ústav. Na niektorých staniciach, napríklad v Poprade, bolo dokonca aj chladnejšie, ako je priemer.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies