V Mexiku zatkli šéfa brutálneho kartelu Zetas: Obetiam rezali telá na kusy

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 17:26 • 2 min
V Mexiku zatkli šéfa brutálneho kartelu Zetas: Obetiam rezali telá na kusy

MEXIKO - Príslušníci mexických bezpečnostných síl zadržali dnes jedného z najhľadanejších ľudí krajiny Omara Trevina Moralesa, vodcu obávaného drogového kartelu Zetas, známeho aj pod pseudonymom Z-42. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Omara, brata v lete 2013 zatknutého šéfa Zetas Miguela Trevina Moralesa, zadržali v stredu v skorých ranných hodinách miestneho času na predmestí mesta Monterrey ležiaceho na severovýchode Mexika. Na hlavu tohto údajne najkrvilačnejšieho vodcu najkrutejšej zločineckej organizácie v Mexiku bola vypísaná odmena 30 miliónov pesos (približne 1,8 milióna eur). 
     

K Moralesovmu zadržaniu došlo len niekoľko dní po tom, ako polícia zadržala Servanda Gómeza Martíneza, jedného z hlavných vodcov drogového kartelu Templárski rytieri.
     

Kartel Zetas ovládol veľké oblasti na severe a východe Mexika. Známy je tým, že svojim nepriateľom odsekáva hlavy a ich telá rozrezáva na kusy.
     

Pripisujú sa mu jedny z najhorších zverstiev v drogovej vojne, vrátane masakru 72 migrantov v severnom Mexiku v roku 2010 a pohodenia 49 popravených tiel blízkosti mesta Monterrey v minulom roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies