V Mexiku zabili nového ministra cestovného ruchu

NETKY.SK • 11 Marec 2013, 11:00 • 2 min
V Mexiku zabili nového ministra cestovného ruchu

MEXIKO CITY - Úrady v západomexickom štáte Jalisco oznámili, že nedávno vymenovaný minister turistického ruchu sa stal obeťou vraždy.

slovakia

left justify in out

Josého de Jesús Gallegosa Álvareza zastrelili v sobotu v čase, keď autom prechádzal mestom Zapopan neďaleko Guadalajary, ktorá je druhým najväčším mestom v Mexiku. Neznámi útočníci z miesta činu ušli terénnym autom.

Predstaviteľ vlády Arturo Zamora pre médiá uviedol, že z predbežného vyšetrovania zatiaľ vyplýva, že vražda súvisí skôr s Gallegosovým podnikaním, nie s nedávnym vymenovaním do vládnej funkcie. 

Štát Jalisco láka mnoho turistov, keďže sa považuje za kolísku mnohých mexických tradícií, vrátane hudby v štýle mariachi, a je známy aj výrobou tequily. Politici i policajní dôstojníci sú v Mexiku často obeťou vrážd, ale útoky na predstaviteľov turistického priemyslu sú zriedkavé. 

Útok na ministra odsúdil vo svojom mikroblogu aj prezident  Enrique Peňa Nieto, ktorý oznámil, že nariadil dôkladné prešetrenie tragédie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies