VIDEO V Mexiku sa prepadla diaľnica: Dvaja ľudia zahynuli

NETKY.SK • 13 Júl 2017, 07:11 • 2 min
VIDEO V Mexiku sa prepadla diaľnica: Dvaja ľudia zahynuli

MEXIKO - V Mexiku zahynuli otec a syn po tom, ako sa v stredu ráno pod ich autom prepadla diaľnica.

slovakia

left justify in out

Záchranári sa k vozidlu prevrátenému na streche a pokrytému suťou na dne diery dostali až popoludní, po vyše ôsmich hodinách práce na uzavretej ceste.

Diera sa na diaľnici objavila zhruba okolo 6:00 miestneho času a podľa Gerarda Ruiza Esparzu z federálneho dopravného úradu ju zrejme spôsobila erózia kanála, ktorý sa nachádza viac ako 15 metrov pod diaľnicou. Ako uviedol, podľa predbežnej analýzy sú príčinou silné dažde, ktoré v uplynulých troch dňoch spôsobili, že potok pri diaľnici zosilnel a zablokoval kanál odpadkami, čo prispelo k erózii.

 

 

Úrad ďalej v stanovisku uviedol, že diaľnicu síce nedávno rozširovali, no stavba podľa predpokladov nemala ovplyvniť existujúci kanál. Esparza tiež neskôr prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter napísal, že situáciu preveria a určia, kto nesie zodpovednosť.

Diaľnica México-Cuernavaca je hlavnou spojnicou medzi hlavným mestom a prímorským Acapulcom. Zatiaľ nie je známe kedy ju znovu otvoria.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies