V Mexickom zálive sa sformovala tropická búrka Karen

NETKY.SK • 3 Október 2013, 19:18 • 2 min
V Mexickom zálive sa sformovala tropická búrka Karen

MIAMI - Tropická búrka Karen sa dnes sformovala v juhovýchodnej časti Mexického zálivu a smeruje k pobrežiu Spojených štátov v oblasti medzi Louisianou a Floridou. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na amerických meteorológov z Národného centra pre hurikány (NHC).

slovakia

left justify in out

Energetické spoločnosti začali v dôsledku vzniknutej búrky s evakuáciou určitého počtu pracovníkov z vrtných plošín určených na ťažbu ropy a zemného plynu v Mexickom zálive. Údaje zozbierané špeciálnym lietadlom amerických vzdušných síl naznačujú, že búrka v zálive dosahuje rýchlosť vetra do 95 km/h. "Výsledky pozorovaní vývoja búrky a hurikánov budú zverejnené pre jednotlivé severné časti pobrežia zálivu," uviedlo NHC s tým, že v krátkom čase bude dostupná aj kompletná výstraha.

Karen sa pohybuje severozápadným smerom a podľa predpovedí by mala počas víkendu zasiahnuť pobrežie USA pozdĺž Louisiany, Mississippi, Alabamy a hornej časti Floridy. Lokálne prudké dažde by sa v najbližších dňoch mohli vyskytnúť tiež v častiach Kuby a na mexickom Yucatánskom polostrove, spresňujú meteorológovia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies