Poznáme súperov našich hokejistov vo štvrťfinále!

NETKY.SK • 1 Január 2021, 12:00 • 2 min
Poznáme súperov našich hokejistov vo štvrťfinále!

EDMONTON - Po včerajších zápasoch je už jasné komu budú naši chlapci čeliť v najbližšom zápase.

slovakia

left justify in out

Súpermi hokejistov Slovenska vo štvrťfinále majstrovstiev sveta hráčov do 20 rokov v kanadskom Edmontone budú reprezentanti USA. Rozhodli o tom štvrtkové silvestrovské súboje v základných skupinách. Duel o postup medzi kvarteto najlepších tímov na turnaji sa uskutoční v noci zo soboty na nedeľu o 4.30 h SEČ.

 

Čítajte tiež: Chára už nebude kapitánom klubu NHL, z Bostonu totiž odchádza. Kde bude pôsobiť?

 

Slováci mali vo štvrtok voľno, keďže už predtým odohrali svoje štyri stretnutia v A-skupine, obsadili v nej so ziskom 4 bodov 4. priečku a vedeli, že si zmerajú sily s víťazom B-skupiny. Na jej čelo sa dostali mladí Američania, ktorí zdolali Švédov 4:0.

 

img

 

Hráči USA získali spolu 9 bodov, druhé miesto patrí osembodovým Rusom a tretie Švédom so šiestimi bodmi. Do štvrťfinále sa dostali aj Česi, ktorí vo štvrtok zdolali Rakúšanov hladko 7:0. Z A-skupiny okrem Slovákov postúpili ďalej aj domáci Kanaďania, ktorí nestratili ani bod. V záverečnom súboji si poradili s Fínmi 4:0.

 

Druhí sú práve reprezentanti Fínska, tretí mladí Nemci. Okrem duelu USA - Slovensko sa tak uskutočnia aj súboje Rusko - Nemecko, Kanada - Česko a Fínsko - Švédsko. Všetky tieto stretnutia sú na programe v sobotu 2. januára 2021.

Hokejisti SR si na MSJ zmeraili sily s rovesníkmi z USA zatiaľ naposledy v decembri 2018, keď v základnej skupine turnaja v kanadskej Victorii podľa zámorskému tímu tesne 1:2.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona