Bayern sa dohodol s Nagelsmannom, v Lipsku ho vystrieda Marsch

NETKY.SK • 29 Apríl 2021, 10:57 • 2 min
Bayern sa dohodol s Nagelsmannom, v Lipsku ho vystrieda Marsch

Futbalová sezóna 2020/2021 sa pomaly končí a kluby v týchto chvíľach riešia zloženie kádrov a realizačných tímov pre budúci ročník. K veľmi zaujímavej trénerskej rošáde dôjde v lete v nemeckej Bundeslige.

slovakia

left justify in out

Mníchovský Bayern momentálne kráča za ďalším titulom v domácej súťaži, ktorý bude rozlúčkou pre úspešného trénera Hansa Flicka. Na lavičku nemeckého mančaftu pôvodne zamieril vo funkcii dočasného trénera v novembri 2019, napokon však s klubom zvíťazil v Lige majstrov, Bundeslige, domácom pohári i superpohári, dokonca ovládol majstrovstvá sveta klubov a európsky superpohár. Pred niekoľkými dňami však oznámil odchod a očakáva sa, že prevezme nemeckú reprezentáciu. Dôvodom jeho odchodu by mali byť nie najlepšie vzťahy so športovým riaditeľom Bayernu Hasanom Salihamidžičom.

 

 

Klub získal náhradu takmer okamžite. Zaistil si služby Juliana Nagelsmanna z RB Lipsko, ktorý má povesť jedného z najtalentovanejších trénerov na svete. Len 33-ročný kormidelník si urobil vynikajúce meno v Hoffenheime a s Bayernom sa dohodol na päťročnej zmluve, pričom ročne by si mal zarobiť 8 miliónov eur. Lipsko navyše dostane tučné odstupné 30 miliónov eur. Rovnakou trasou poputuje aj stopér Dayot Upamecano, ktorý sa tak v novom klube stretne so svojím aktuálnym trénerom.

 

Lipsko povedie od novej sezóny Jesse Marsch. 47-ročný tréner momentálne pôsobí v sesterskom Salzburgu a vráti sa do známeho prostredia, keďže v sezóne 2018/2019 vykonával v Lipsku funkciu asistenta trénera Ralfa Rangnicka. Niekdajší americký reprezentant je s klubmi spadajúcimi pod koncern Red Bull dlhodobo spojený. Pred prvým príchodom do Lipska trénoval v rokoch 2015-2018 New York Red Bull.

 

 

Letné mesiace budú v Bundeslige zaujímavé aj kvôli majstrovstvám Európy, ktoré sú už tradične prehliadkou futbalových talentov a „spúšťačom“ zaujímavých prestupov. Verejnosť bude okrem „nového“ Bayernu a Lipska sledovať aj prestupovú ságu Erlinga Haalanda Jadona SanchaBorussie Dortmund, ktorí patria k najžiadanejším hráčom na trhu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies