Karanténa pre koronavírus neplatí pre vodičov kamiónov, sanitiek a pilotov

NETKY.SK • 7 Marec 2020, 13:10 • 2 min
Karanténa pre koronavírus neplatí pre vodičov kamiónov, sanitiek a pilotov

PRAHA - Český minister zdravotníctva Adam Vojtěch v sobotu podpísal výnimku z mimoriadneho opatrenia v súvislosti s koronavírusom, ktoré sa týka karantény pre osoby vracajúce sa z Talianska. Karanténa podľa jeho slov nebude platiť pre vodičov nákladnej dopravy, vodičov zdravotnej služby a pilotov dopravných lietadiel.

slovakia

left justify in out

Vojtěch o tom informoval na svojom účte na sociálnej sieti Twitter.

 

Pre koronavírus sa česká vláda rozhodla sprísniť opatrenia - o polnoci z piatku na sobotu začalo pre ľudí, ktorí sa vrátia z Talianska platiť, že musia zostať 14 dní v karanténe a telefonicky kontaktovať svojho praktického lekára. Ak by niekto karanténu prerušil, hrozí mu pokuta až tri milióny českých korún, sumarizuje na svojej webovej stránke televízia Nova.

 

img

 

Počet nakazených sa v Česku aktuálne vyšplhal na 19, pričom väčšina z nich sa podľa Vojtěcha nakazila v Taliansku, ktoré je spomedzi európskych krajín najviac zasiahnuté, alebo od svojich príbuzných. Výnimku tvorí žena, ktorá sa infikovala v Spojených štátoch.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies