Pietnej spomienky na Milana Lasicu sa zúčastnili osobnosti kultúrneho aj politického života

NETKY.SK • 12 August 2021, 17:10 • 2 min
Pietnej spomienky na Milana Lasicu sa zúčastnili osobnosti kultúrneho aj politického života

Milan Lasica patril medzi najlepších slovenských hercov. Tento svet opustil nečakane, no v prostredí, ktoré bolo jeho celým životom. Asi to tak malo byť, že posledné, čo videl boli tlieskajúci diváci po jeho vystúpení. Vo včerajších hodinách sa na jeho počesť konala v Prahe pietna akcia.

slovakia

left justify in out

Bol to Pán herec a ako Pán sa aj rozlúčil. Bolo to náhle a počas potlesku publika v divadle. Nikto však v tej chvíli ešte netušil, že je to posledný potlesk pre Milana Lasicu. Stalo sa tak po koncerte s Hot Serenades v Štúdiu L+S. 

 

AKTUALIZÁCIA: Milan Lasica už nie je medzi nami. Vo veku 81 rokov nás navždy opustil z miesta, ktoré bolo preňho všetkým

 

V Slovenskom dome v Prahe si v stredu 11. augusta uctili jeho pamiatku neoficiálnou pietnou spomienkou jeho najbližší. Prítomné boli rôzne celebrity slovenskej aj českej smotánky. Behom večera spomínali na spoločné chvíle s Milanom Lasicom, na spoluprácu na javisku aj mimo neho, s týmto famóznym hercom,režisérom, humoristom, spevákom či dramaturgom.

 

img

 

Ako informoval Blesk.cz, na pietnej spomienke vystúpil aj hudobník Jiří Suchý s vedúcim orchestra Divadla Semafor Jiřím J. N. Svobodom a spevák Václav Smolka. Počas večera sa ukázal aj český komik Luděk Sobota s manželkou Adrianou. 

 

No neostalo len pri osobnostiach z kultúry. Svoje slovo dostal aj slovenský veľvyslanec v Prahe Rastislav Káčer. Celým večerom sprevádzali predseda Svetového združenia Slovákov v zahraničí Vladimír Skalský a predsedkyňa Slovensko.českého klubu Naďa Vokušová.

 

img

Veľvyslanec SR v Prahe, J. E. Rastislav Káčer, Jiří Suchý, Luděk Sobota s manželkou a riaditeľ Slovenského domu v Prahe Vladimír Skalský
Foto: Petr Izak František Nejedlý

 

 

Magda Vášáryová a Hana Lasicová prehovorili. Vliali nádej fanúšikom, aj oni sa budú môcť rozlúčiť!

 

Ponúkame zostrih z pietnej spomienky na Milana Lasicu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies