V meste Wu-chan obnovili prevádzku metra a rýchlovlakov

NETKY.SK • 29 Marec 2020, 09:19 • 2 min
V meste Wu-chan obnovili prevádzku metra a rýchlovlakov

PEKING - Čínske mesto Wu-chan, pôvodné ohnisko šírenia nákazy novým koronavírusom, cez víkend znova otvorilo svoje metro a prevádzku diaľkových vlakov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ide o ďalší krok k ukončeniu prísnych karanténnych opatrení pre milióny tamojších obyvateľov. Informovala o tom v nedeľu agentúra AP.

 

Obnova metra a diaľkových vlakov

Cestujúcich do metra vo Wu-chane vpustili po sobotňajšom obnovení prevádzky len s ochranou tváre a po kontrole teploty, uviedla oficiálna tlačová agentúra Sinchua. Vo vozňoch boli umiestnené pokyny, aby cestujúci medzi sebou nechávali prázdne sedadlá.

 

img

 

Čínske úrady fakticky uzavreli Wu-chan 23. januára. V 11-miliónovej metropole stredočínskej provincie Chu-pej vyhlásili zákaz vychádzania a pozastavili dopravné spojenia.

 

Tieto obmedzenia teraz postupne uvoľňujú. Posledné nariadenia, ktoré bránia obyvateľom mesta odísť z provincie Chu-pej, by mali byť podľa avizovaného plánu odvolané 8. apríla.

 

V sobotu do Wu-chanu tiež pricestovalo rýchlovlakmi viac než 12.000 cestujúcich z iných časti krajiny, informovala Sin-chua. Pasažieri mohli vystúpiť, nástup do vlakov však zostáva do 8. apríla zakázaný.

 

img

 

Cestovné obmedzenia pre zvyšné časti provincie Chu-pej už zrušili v priebehu tohto týždňa, pripomína agentúra DPA.

 

Medzitým podľa agentúry Sinchua vyrazil do Európy prvý nákladný vlak od začiatku epidémie koronavírusu. Do Nemecka vezie autodiely, elektronické produkty, optické vlákna a zdravotnícke potreby.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies