Kotleba podal v kauze šeky námietku za údajnú zaujatosť súdu

NETKY.SK • 8 Jún 2020, 11:34 • 2 min
Kotleba podal v kauze šeky námietku za údajnú zaujatosť súdu

PEZINOK - Predseda opozičnej ĽSNS Marian Kotleba podal námietku zaujatosti voči samosudkyni Ružene Sabovej, ktorá pojednáva prípad kontroverzných šekov vystavených na sumu 1488 eur. Kotleba si myslí, že Sabová je voči nemu zaujatá a poukazuje na to, že mala inštruovať znalca a stretnúť sa s ním počas dňa pracovného pokoja. Sabová jeho námietku odmietla.

slovakia

left justify in out

Obrana 

Sudkyňa tvrdí, že jej komunikácia so znalcom je absolútne transparentná, a preto je aj v trestnom spise. "Pokiaľ by nejaká osobná zaujatosť z mojej strany bola, tak by v takomto prípade nebola táto komunikácia súčasťou trestného spisu. Obvykle súd komunikuje so znalcami, takisto ako aj orgán činný v prípravnom konaní," uviedla Sabová po prečítaní komunikácie so znalcom Matejom Medveckým.

 

img

 

Zmena posudku nenastala 

Kotleba si myslí, že sama priznáva vstupovanie do znaleckého posudku, čo Sabová odmieta. "Nedošlo k meneniu obsahu znaleckého posudku. Súd si vyžiadal doplnenie, ktoré nebolo súčasťou písomne podaného posudku," reagovala Sabová.

 

Predvolania 

Na pondelkové pojednávanie je predvolaných viacero svedkov aj znalcov. Predvolaný je aj manželský pár, ktorý bol obdarovaný jedným zo šekov, doručenie si však neprevzali, čiže sa nepredpokladá ich príchod na Špecializovaný trestný súd v Pezinku.

 

img

 

Predseda ĽSNS sa mal podľa prokurátora trestného činu dopustiť, keď odovzdal v roku 2017 trom rodinám finančný dar prostredníctvom symbolických šekov vystavených na sumu 1488 eur.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies