V masovom hrobe na východomexickom ranči našli 28 tiel

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 10:52 • 2 min
V masovom hrobe na východomexickom ranči našli 28 tiel

TRES VALLES - Najmenej 28 tiel našla mexická polícia v masovom hrobe vo východomexickom štáte Veracruz, ktorý sužujú útoky na migrantov a násilie súvisiace s drogami.

slovakia

left justify in out

Telá objavili príslušníci mexického námorníctva, ktorí si všimli supy na poľnej ceste. Hrob bol na ranči známom ako El Diamante, ktorý sa nachádza pri meste Tres Valles. Oblasť začali strážiť federálne a štátne policajné sily, informovala dnes agentúra AP.

 

Do mesta Tres Valles prichádzali ľudia, ktorí majú nezvestných príbuzných alebo priateľov, aby sa zistilo, či tieto osoby nie sú medzi obeťami. Vyšetrovatelia pátrajú na ranči po ďalších telách, podrobnosti však nezverejnili.

 

Sedem tiel našla polícia v pondelok v susednom meste Cosamaloapan. Podľa úradov boli všetky obete z jednej rodiny z mesta Tres Valles.

 

Mexický štát Veracruz už roky sužujú boje medzi drogovým kartelom Zetas a jeho rivalmi. Tiež tadiaľ každoročne prechádzajú desaťtisíce migrantov zo Strednej Ameriky, ktorí sa snažia dostať do USA.

 

V Mexiku sa v ostatných rokoch našiel rad masových hrobov, v niektorých boli telá migrantov zabitých členmi drogových gangov. Jeden z najväčších masových hrobov odkryli v roku 2010 v mexickom štáte Tamaulipas. Boli v ňom telá 72 migrantov. Podľa polície ich zabili príslušníci kartelu Zetas po tom, ako obete odmietli pre gang pracovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies