V malokarpatskom mestečku rozvoniava kapustnica, večer bude karneval

NETKY.SK • 14 Február 2015, 12:48 • 2 min
V malokarpatskom mestečku rozvoniava kapustnica, večer bude karneval

MODRA - Súťaž a fašiangová zábava v maskách sa dnes ráno začala v malokarpatskom mestečku Modra.

slovakia

left justify in out

„Preobliecť sa za maškaru, nebáť sa aj v tuhej zime tancovať a spievať na voľnom priestranstve, tomu hovoríme pravý vzťah k tradíciám. Keďže si Modrania tradície vážia a každoročne si ich pripomínajú, radi pripravujeme pre návštevníkov toto podujatie. Oslávime fašiangy, s poslednou muzikou symbolicky pochováme basu a začína sa obdobie veľkonočného pôstu,“ priblížil riaditeľ Mestského kultúrneho strediska v Modre Miroslav Holzmann.
      

Mesto, Mestské kultúrne stredisko a vinársky spolok Vincúr pripravili aj v tomto roku tradičné zimné podujatie Fašiangy v Modre 2015. Hlavnými lákadlami sú 11. ročník obľúbenej súťaže vo varení kapustnice v 50-litrových kotloch a večerná fašiangová zábava v maskách v modranskom Kultúrnom dome.
      

Sprievodnými podujatiami modranských fašiangov je ochutnávka vín vinárskeho spolku Vincúr vo veľkej sále domu kultúry. K fašiangovým slávnostiam neodmysliteľne patria aj domáce bravčové špeciality z tradičnej modranskej zabíjačky. Celodenné podujatie večer ukončí karneval v maskách v Kultúrnom dome.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies