V luxusnom obchodnom centre v Nairobi sa strieľalo, najmenej 15 obetí

NETKY.SK • 21 September 2013, 15:38 • 2 min
V luxusnom obchodnom centre v Nairobi sa strieľalo, najmenej 15 obetí

NAIROBI - Polícia obchodné centrum obkľúčila a po útočníkoch, ktorí sa skryli, pátra.

slovakia

left justify in out

Najmenej 15 ľudí dnes zastrelili útočníci v luxusnom obchodnom centre v kenskom hlavnom meste Nairobi a ďalšie obete či zranení sú zrejme vnútri objektu, citovala agentúra Reuters Kenský červený kríž.

Jeho tajomník Abbas Guled povedal, že 15 mŕtvych narátali pred obchodným centrom, vnútri, kde dve hodiny po začatí útoku ešte stále pokračovala streľba, ich bude zrejme viac.

Podľa jedného zo svedkov bolo útočníkov najmenej päť a vyzvali moslimov, aby objekt opustili s tým, že ich cieľom sú nemoslimovia. Elijah Kamau tiež povedal agentúre Associated Press, že sú vyzbrojení útočnými puškami AK-47.

Polícia obchodné centrum obkľúčila a po útočníkoch, ktorí sa skryli, pátra.

K zodpovednosti za útok sa nik neprihlásil. Avšak somálska povstalecká skupina aš-Šabáb pohrozila koncom roka 2011 Nairobi odvetou za to, že Keňa vyslala svojich vojakov do Somálska proti islamským povstalcom.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies